Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Mot alla odds


Dave Burke försöker övertala två män att delta i ett bankrån. Earl Slater, en vit ex-fånge, och Johnny Ingram, en svart spelare. Båda är tveksamma, men Burke ser till att Ingrams kreditörer sätter press på honom. Att Slater känner sig mindervärdig, eftersom han inte kan försörja sin flickvän, fäller avgörandet för hans del. Dock återstår ett problem; Slater hatar svarta och spänningen mellan honom och Ingram stegras.


Originaltitel Odds Against Tomorrow
Regissör Robert Wise
Manus Abraham Polonsky, Nelson Gidding
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Harry Belafonte, Robert Ryan, Shelley Winters, Ed Begley, Gloria Grahame, Richard Bright
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 62
Filmnummer 19300

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2021-05-06
ja, mycket gosig, och uppskattar att få se lite mer IR-film i action. grandiosa himlavalv och kaxigt foto med rolig frejming, zoomar och grodperspektiv. bra castad trio som levererar ett sjavig heistdrama med få försonande drag.
Tonti
2021-05-06
Framförallt extremt snygg, miljöbilderna är ju fantastiska. Även en starkt spelad heist-trio. Intressant blandning mellan klassisk och modern noir i känslan. Betyget är mycket starkt.
dudson
2019-12-10
En film där jag verkligen gick in med stora förväntningar. Men det varade inte länge direkt... Filmens problem är den ensidiga - karaktärs utvecklingen med just bara en person=Belafonte. Det segar ner hela upplevelsen" Robert Ryan är rätt skön som heist lirare. Sen bjuds det på trevliga slitna miljöer "gangster stuk"
goeran
2014-01-11
Odds Against Tomorrow från 1959, i regi av Robert Wise, är förvisso sevärd och spännande men karaktärsteckningen är lite schablonartad och pekpinnemässig. Bäst bland skådespelarna i denna film (som anses som den sista i film noir-genren) är som många gånger förr Robert Ryan.
Lyndon
2008-06-19
Som vanligt suveränt och ytterst smakfullt handlag för bildmediet i Robert Wises regi. Njutbara stämningar. Filmmusiken, som gjordes av Modern Jazz Quartet, är perfekt använd, påstå inget annat.
Matewan
2008-02-19
Hade kunnat varit en fyra. Wises proffsiga regi, bra skådespeleri genomgående, läckert foto och ett bra manus. Men musiken? Alldeles för högljudd och påträngande, framför allt när inget händer. Därför blir det bara en 3:a, men en stark sådan.
Czechflash
2007-06-18
Intressant upplägg och bygger allt mer upp intensiteten och intresset. Bra skådespeleri och snyggt foto i en film som av många klassas som den inofficiellt sista film-noiren (även om Touch of Evil officiellt brukar kallas för det). Blir en svag fyra för att jag till slut gillade den så pass mycket.