Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Morvern Callar


Efter debuten Ratcatcher är Lynne Ramsey tillbaka med en uppmärksammad filmatisering av Alan Warners roman Morvern Callar. Protagonisten Samantha Morton bor i en pissig skotsk industristad. Allt är väldigt mycket diskbänksdrama - ända tills pojkvännen lämnar jordelivet och Morvern i eget namn övertar hans opublicerade roman. Då utvecklas Morvern Callar till en road movie om drömmar, svek och hoppet att hitta en lite ljusare värld.


Originaltitel Morvern Callar
Regissör Lynne Ramsay
Manus Lynne Ramsay, Liana Dognini
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Samantha Morton, Kathleen McDermott, Dan Cadan, Paul Popplewell, Dolly Wells
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 891
Filmnummer 8623

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2017-11-29
estetisk knockout, underbar bild. ljud och klipp. musiken känns väl aningen förlegad, men det är okej. däremot gillar jag inte de mer bestialiska delarna, men får väl betrakta dessa som en metafor.
oliver_twistor
2015-06-11
Samantha Morton är alltid bra, men tyvärr förstår jag inte någonting av den här filmen. Suveränt soundtrack, dock.
Ponsbach
2014-08-05
Ganska svår film som jag hade hoppats mer på. Snygg och till viss del spännande.
Galivan
2014-07-31
Bra foto och klippning som sätter en speciell stil. Känns romantiserat på ett indie-filmiskt sätt. Det grundläggande scenariot är en sak, huvudpersonens personlighet är en annan. Det är omöjligt att förstå vart hon är på väg psykologiskt. Men hon är inte på väg in i en sjukdom, utan snarare tror jag att hon gestaltar en sorts ideal för filmskaparen, som ett experiment. Men karaktärsdragen går inte riktigt ihop för mig. Speciell, ung och naiv och naturlig som ett djur, och handlar instinktivt. Men måste ändå vara långt mer strukturerad och rationell än vad hon verkar, annars hade hon inte lyckats med någonting. Det grundläggande scenariot med den opublicerade romanen får en stor funktion på ett ointressant sätt. Filmstilen, fotot och tempot ger ändå mycket behållning, det finns trevliga scener med drömsk känsla, som när hon besöker kompisens mormor. Men handlingsinnehållet känns lite för tveksamt.
AlbinWesley
2014-06-11
Den siktar lite för högt och misslyckas nå målet känns det som, men likväl en bra film för det. Emellanåt glimtar ambitionsnivån fram som uppnådd, då är det riktigt bra.
larox
2014-05-17
intressant film med naken bister stämning. Bra skådespel, fin bild - vad kan man mera önska!
Noethe
2013-04-16
Likt Ramsays Kevin, som inte är "sure (anymore)" varför han med uppenbart nöje slaktar halva sin familj och ett gäng gymnasister, verkar Morvern tämligen tom och likgiltig över sitt beteende i denna vackra film. Då den förra däremot gav mig en smått irriterande känsla över "The Why" kanske Morvern Callar kan ge en vissa aningar om det grått poetiska Ramsay lyckas frammana i obesvarade frågor om apati och "ondska" - om än greppet tappades i viss mån i "...Kevin". Alla om och men - många som de är i detta narrativ - silas bort i en intressant karaktärsformation och vackra bilder av Skottlands slafsförort sida vid sida om dess sublima högland - som får överta någon möjlig sorg över uppstyckad och gravsatt litteratör till pojkvän - samt av Spaniens fulsköna outback. Med en rejäl summa pengar på fickan kan etik och samvete begravas även dem.
Sznax
2012-03-19
Samantha "bonkers" Morton spelar sin vanliga roll i en film som är lite för mycket ett försök att vara artsy. Flertalet av sekvenserna i Spanien är väldigt närgångna och är fantastiska miljöskildringar. Men filmens drivkraft är alldeles för dold och när filmen är slut så är ingen mycket klokare än vad man var i början. Betyg 5.6
Gordyal
2011-11-04
Naken och skitig. Genomgående bra stämning och Samantha Morton är fullkomligt lysande. Fast när filmen väl är slut så känns det som att det liksom aldrig blev något av det hela. (9/15)
NtoNW
2011-07-24
Filmen började som en ren femma, men stannade halvvägs in upp och började bli lite händelselös. Men jag älskar den här typen av film när man inte i förväg vet hur en person ska reagera i olika situationer. Och Samantha Morton är fantastisk i huvudrollen liksom övriga skådisar, så blir det ändå en klar fyra. Och musiken...
Visa äldre kommentarer »