Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mördare i svart


En kvinna tittar runt i en kikare mot en liten stad, plötsligt så ser hon i ett utav fönstren ett mord utföras. Hon vet dock inte vart detta huset ligger men hon ser mördaren, dock inte så tydligt. Ingen tror på kvinnan och letatandet runt i staden efter en mördad kvinna börjar. Det visar sig att det stämmer det som kvinnan sett. Det var ett mord. Snart är polisen på jakt efter en man eller kvinna med ett haltande ben, och bärandes på en käpp (kunde du lista ut det från titeln?). Snart följer en jakt efter en mördare vars lista på mördade personer ökar för varje timme. Vem är gestalten som gäckar i skuggorna? Här bjuds vi på en historia med en äkta giallo-mördare med rock, hatt och allt! Trots att mördaren är halt så blir det ändå ett klurigt uppdrag att finna den sjuke hjärnan som mördar personer på löpande band.


Originaltitel Passi di danza su una lama di rasoio
Alternativ titel Death carries a CaneDödskäppen
Regissör Maurizio Pradeaux
Manus Maurizio Pradeaux, Alfonso Balcázar, George Martin (II), Arpad DeRiso
Genre Thriller, Skräck, 70-tal
Skådespelare George Martin (II), Robert Hoffmann, Simón Andreu, Sal Borgese, Anuska Borova, Anna Liberati, Nerina Montagnani, Nieves Navarro, Rosita Torosh, Cristina Tamborra, Elisa Mainardi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 54
Filmnummer 8473

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
När man just sett en film som Giallo a Venzia och har gett upp hoppet om filmkonsten, världsfreden och allt annat så får man åter igen lust att leva. Efter att ha sett en sådan här stadig och f...   Läs mer »

Kommentarer


Gordyal
2015-12-25
Alltså, detta med Giallo - det är inte riktigt min grej. Segt, tråkigt, tjatigt, enahanda och dumt. Fast Anuska Borova var en trevlig bekantskap. Synd att hon inte har varit med i flera filmer. (4+/15)
Bumbi78
2014-10-05
Sleazig giallo med alla de ingredienser man förväntar sig i denna lilla sköna genre. Smått ologisk som det brukar vara, men ej vidare komplicerad vilket jag bara tyckte var bra eftersom jag hade engelskt tal med icke borttagbara tyska undertexter haha. Blodigt, trivsamt och stiligt - en av de bättre jag sett.
dudson
2010-10-17
En av dom Bästa Giallo-Rullarna Nånnsinn!! Extremmt spännande -Intrig som följs upp av Snyggt foto&Fina Miljöer Och Fin-Fina Mord ..Och en Mördare som använder käpp Plus ett slut som inte går av för Hackor_Topp-Betyg_
idd
2008-03-27
jajamän pradeaux levererar alla gialloklyschorna med stil å precision å spänningen stiger ända fram till filmens fullständigt meningslösa å urkorkade upplösning! precis som en giallo ska va men tyvärr utan å sticka ut på något särskilt sätt..
DeRossi
2005-10-16
Helt okej underhållning...
DeRossi
2005-03-10
Den släpps på en tysk dvd i april, men tyvärr utan engelskt tal eller text.
tilapia
2004-03-06
Tycker den var väldigt tråkig faktiskt, men så tillhör ju jag den lilla minoritet som aldrig riktigt fastnat för giallo.
DeRossi
2004-02-21
Blev väldans sugen på att se denna, får väl vänta ett tag tills den kommer på en tjusig utgåva från Blue Underground
Djungelraffel
2004-01-21
En av de absolut bästa i giallo-genren. Inga magnifika utsvävningar, men det behövs ju inte alltid. Fin, effektiv musik, snyggt foto och fina färger. I klass med "Bird"...