2.1
2.1
Morbius

Biokemisten Michael Morbius försöker bota sig själv från en sällsynt blodsjukdom, men han infekterar sig själv oavsiktligt med en form av vampyrism istället.
Originaltitel | Morbius |
Regissör | Daniel Espinosa |
Manus | Matt Sazama, Burk Sharpless |
Genre | Action, Thriller, Äventyr, Skräck, Science Fiction |
Skådespelare | Jared Leto, Michael Keaton, Adria Arjona, Jared Harris, Matt Smith (I), Tyrese Gibson, Bentley Kalu, Corey Johnson, Charlie Shotwell, Archie Renaux, Tom Forbes, Clara Rosager, Al Madrigal, Ruth Clarson-Horrocks, Kadrolsha Ona Carole, Amanda Perez, Dave Simon, Abraham Popoola |
Vad var detta för skräp? Två handikappade män blir animerade vampyrer och flyger runt bland skyskraporna i New York för att ta kål på varandra. Den ene ska man tydligen känna empati för, trots att han tagit ihjäl en hel massa oskyldiga. Skämt åsido, första halvtimman var okej för att sen plana ut i en urtrist effektfest.
Ännu en horribelt dålig film av Sony om skurkar som härjar i spindelmannens serietidningar, Venom filmerna har varit bedrövliga och denna är inte bättre utan t.o.m ännu sämre, Sony vägrar ge upp sina rättigheter till spindelmannen och hans skurkar då Sony just endast äger rättigheterna till denna spindelmannens karaktär och allt runt omkring, dom brukar dock låna ut spindelmannen till Disney så att dom får sköta just filmerna om spindelmannen men fortstätter själva att göra värdelösa B-filmer om hans skurkar som han brukar tampas med i serietidningarna och det är endast för att dom ska få behålla rättigheterna, sedan skiter Sony fullständigt i kvalitén på dessa filmer, nu är inte Morbius en skurk egentligen utan mer en anti-hero så att säga, spelar dock ingen större roll egentligen, det är kasst i vilket fall, manuset är fullständigt skräp och en av dom tråkigaste filmer jag sett i år faktiskt, effekterna är mediokra och skådespelarinsatserna är mediokra, Jared Leto försöker väl sitt bästa men lyckas inget vidare och Matt Smith som är en bra skådis har inget att jobba med direkt och vår "svenksa" regissör Daniel Espinosa borde inte göra såna här filmer helt enkelt, han är utanför sin liga här, sen får tyvärr den värdelösa skådisen Tyrese Gbson spela en icke trovärdig snut och Michael Keaton dyker upp i en liten cameo då han har spelat en av spindelmannens skurkar, The Vulture tidigare, nej filmen är rena skräpet och säger så här, se nya Deadpool filmen istället och se riktigt bra "superhjäte" film eller "anti-hero" film om man så vill, detta är nämligen inte värt att slösa tid på, katastrofalt dåligt men skådisarna fick säkert bra betalt iallafall...betyget blir en mycket svag 1:a och det är ändå ett snällt betyg...så illa är det...
Tyvärr, inget här som vi inte redan har sett hundra gånger. Det blir inte mycket mer generisk skräck / antihjälte – formulär 1A än så här. En uttråkad eftermiddag kan en alltid slå ihjäl 90 minuter och åtnjuta programenligt slashervåld (av det mer timida slaget) med övermänskliga kombattanter som a) har ihjäl ett oräkneligt antal poliser och skurkar samt b) pucklar på varandra som Tom och Jerry i diverse neonindränkta stadsmiljöer. Men för att återvända till kommentarens grundbult: inget här som vi inte redan har sett hundra gånger.
Den var grym! Spännande. Gillade att Jared Leto var med i filmen.
Intetsägande film av Daniel Espinosa & co. Jared Leto är träig i huvudrollen medan Matt Smith verkar stortrivas i skurkrollen men får inte så mycket att göra i filmen. Det känns aldrig som att Michael Morbius blir utmanad av sina motståndare och istället handlar filmen om hans inre kamp, men tyvärr lyckas inte manuset eller Leto att förmedla det på ett övertygande sätt. De usla specialeffekterna sätter spiken i kistan för denna filmatisering.
Jag tycker nog att den här var bättre än sitt rykte. Leto och Smith är underhållande och filmen har en mörkare ton än många andra superhjältefilmer vilket gör att den sticker ut lite. Föredömligt kort är den också, eftertexterna börjar rulla redan innan 90-minutersmärket är passerat. Dock är det ju en del dumheter och CGI-effekterna hade kunnat vara bättre, eller ännu bättre hade man kunnat använt en del praktiska effekter istället för att hotta upp det här. Så jag blir ganska underhållen men hjärnan min säger att jag måste bärga mig och nöja mig med en stark 2a.
Hela filmen känns som en inledning, det blir så halvfärdigt. Jared Leto är ju Bra dock
Halvintressant, men inte mycket mer.
Den var inte så dålig som det verkade. Matt Smith är ju strålande.
Hade låga förväntningar, filmen var inte så dålig som jag trodde. Helt OK men blir en svag trea i betyg.