Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Moon


Astronauten Sam Bell räknar sina dagar på Lunar Industries där han varit i tre år. Nu vill han tillbaka till jorden igen. Han ser ensam över traktorerna på månen som samlar helium från månens ytskikt men längtar efter sin fru och dotter och bearbetar arbetets monotoni med att sköta om blommor, fortsätta på sin föregångares träskulpturer och interagera med stationens dator Gerty. Hans krafter börjar dock sina och när han en dag vaknar efter en lång vila börjar han ana att hans närvaro på månen inte handlar om vad han först trodde.


Originaltitel Moon
Regissör Duncan Jones
Manus Duncan Jones, Nathan Parker
Genre Drama, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Sam Rockwell, Kevin Spacey (röst), Dominique McElligott, Kaya Scodelario, Rosie Shaw
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7090
Filmnummer 71630

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


myslas
2019-11-24
Utmärkt utförande av ett intressant koncept ger ett av de senaste årens absolut bästa SF-draman.
karlmats
2019-03-29
En omtitt med väldigt höga förväntningar, jag såg chansen till en 4a men tyvärr når den inte ända fram. Med det sagt står den urstarka 3an kvar och det här är en film jag gillar väldigt mycket. Sam Rockwell har mer och mer blommat ut till en personlig favorit och utan honom skulle den här filmen aldrig fungera så bra som den gör. Jag gillar att man ganska tidigt kastar om storyn och snarare får se hur han hanterar de nya förutsättningarna än att det skulle bli nån förutsägbar twist på slutet. Mycket bra och fina miljöer också. --- 25/8-10 Väldigt fascinerande och originell film, det långsamma tempot passar utmärkt och Sam Rockwell gör ett hästjobb. Man blir verkligen engagerad i hans öde och man vill konstant följa den upprullning som sker. Klassisk sci-fi utan en massa Hollywoodifierande inslag, underbart vacker på blu-ray också. Vill se om inom en nära framtid, kanske eventuellt kan höjas upp till en 4a då. En stark 3a så länge. Jag gillar Gertys smileysar också, väldigt uppiggande i en annars ganska dyster tillställning.
gjoob
2019-01-15
Spänningen avtar en hel del ca en halvtimme in, då själva premisserna för handlingen blir klara. Skulle föredragit att man hölls ovetande om vad som försiggår under längre tid. Rockwell är bra i huvudrollen.
Rai
2018-12-19
Nja, lite för seg för min smak och lite för mycket Robbins Cruse- effekt..
Ful_fisk
2018-10-30
Stabil och bra. Spännande, välspelad och vändningar som funkar. Sam Rockwell är bra. Hade dock velat ha lite mer tid åt den där absolut sista biten där man antas fatta vad som händer sen, men det går för snabbt och fragmentariskt för att ge något intryck. Annars inga konstigheter, förutom kanske lite väl mycket 2001-stölder.
therion82
2017-04-04
Är den inte väldigt lik den där filmen med Tom Cruise?
Starkbröl
2017-01-13
Under förväntningarna, men helt OK! Ganska flippad! Försöker inte vara så mycket mer än vad den är och lyckas därför bra med det den gör. Bättre än mycket av det som görs i Hollywood ändå, trots i princip bara en agerande skådespelare och låg budget. DET är tänkvärt om något.
ekneB
2016-03-18
This is amazing on so many levels I dont even! Sam Rockwell är helt fantastisk i huvudrollen och spelar långt över den förmåga jag trodde att han hade. En klassisk one man game där Rockwell får glänsa, vilket han uppenbarligen inte have möjligheten att göra i särskillt många filmer. Stark 4a, rekomenderar starkt!
BrutusBeefcake
2016-02-16
Härlig omgivning och stämning rakt igenom. Det känns härlig hårt, ensamt och spännande och jag måste säga att jag inte var helt beredd på det. Tyvärr så dör det hela lite mot slutet, men fortfarande en fin rulle. (10/15)
Mekong
2016-01-21
Välgjord, lyckas få till en intressant och tankeväckande film med små medel.
Visa äldre kommentarer »