3.3
3.3
Monster's Ball
I en liten stad i den amerikanska södern har Buck, Hank och Sonny Grotowski i tre generationer arbetat som fångvaktare på en anstalt för dödsdömda. Hank är chef för gruppen som utför avrättningarna. Sakta vävs Hanks liv alltmer ihop med Leticias, änkan till statens senast avrättade man.

Originaltitel | Monster's Ball |
Regissör | Marc Forster |
Manus | Will Rokos, Milo Addica |
Genre | Drama, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Billy Bob Thornton, Halle Berry, Heath Ledger, Peter Boyle, Sean Combs, Mos Def, Coronji Calhoun, Amber Rules |
Hon är fattig, svart och i trettiofemårsåldern. Hon har en kriminell make som just skall avrättas, en tonårig son att ta hand om och kronofogden i hälarna. Han är runt de femtio; en vit, rasist... Läs mer »
En helt otrolig film! Oförutsägbar och sätter fingret på det mänskliga lidandet
Hade förväntningar på denna. Som många säger här så går den långsamt, vilket är bra, så man får känsla för karaktärerna, men jag lämnas ändå med känslan att jag hade velat se mer. Den började bra men tröttades av mot slutet tycker jag.
Mörk film men ändå med lite hopp om något bättre. En viss scen med Ledger gör ont att se.
Osentimentalt beskrivs de katastrofer som drabbar huvudpersonerna i denna berättelse. Handlingen centrerar kring ras- hat (riktat mot Amerikas svarta) och den påverkan svåra situationer kan ha på människor. Realistiskt och avspänt skådespeleri och Halle Berry är ju helt suverän.
Det här är inte riktigt min typ av film men jag tycker ändå den är välgjord och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
Långsamt drama med många spännande, intressanta teman. Trasiga själar med minst sagt komplicerade liv. Det finns mycket att upptäcka och jag vill inte avslöja något alls. Halle's insats är inte solklart Oscar-material enligt mig. Billy Bob däremot som jag aldrig kunnat med i nån film tidigare gör här en riktigt bra roll. Som sagt tempot är mycket långsamt och det klär berättelsen mycket bra. Sevärd film men inget mästerverk!
Berry i all ära men Bobban är ju suverän i denna utmärkta film. Ja, den är faktiskt jävligt bra....och Peter Boyle! Hemsk men samtidigt rolig. Nära en femma.
Jag håller verkligen med om att denna film känns väldigt långsam men jag tror inte heller den hade kunnats göra snabbare med tanke på handlingen. Skådespelet är riktigt bra och då främst Halle Berry som gör sin bästa prestation någonsin. Man ser att filmen har många styrkor men som helhet får den inte mig att jubla.
väldigt stämningsfullt
Filmen vill visa hemska, tragiska händelser och tar således i så att det spricker. Hade kunnat bli riktigt bra ifall den visat de ljusa sidorna lite bättre också, men nu blir det bara trist och överdrivet. Nåväl, Halle Berry (välförtjänt oscar-statyett) och Billy Bob Thornton agerar iallafall fantastiskt och slutscenen är riktigt fin. Synd bara att filmen är så trist.