Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Moneyball


Billy Beane var en högt rankad talang i baseball, men som spelare lyckades han aldrig leva upp till de högt satta förväntningarna. Han gav sig istället in på en karriär inom lagledningen, först som talangscout och slutligen som sportchef i lågbudgetlaget Oakland Athletics där den låga budgeten och ett nytt sätt att se på sporten antingen skulle förändra sporten eller få honom att misslyckas igen.


Originaltitel Moneyball
Regissör Bennett Miller
Manus Aaron Sorkin, Steven Zaillian
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Chris Pratt, Stephen Bishop, Reed Diamond, Brent Jennings, Ken Medlock, Tammy Blanchard, Jack McGee, Vyto Ruginis, Nick Searcy, Glenn Morshower, Casey Bond, Kerris Dorsey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4323
Filmnummer 86232

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Mihon86
När jag läste om Brad Pitts kommande filmer 2010 så läste jag att hans första nakenscen skulle förkomma i dramat Moneyball. Min första tanke var 'jaha skall Brad gör en 'Striptease'-film som D...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-04-11
Moneyball lyckas göra en relativt intressant film av en ointressant sport. Brad Pitt gör en bra roll som sportchefen Billy Beane och han har ett bra samspel med Jonah Hill. Philip Seymour Hoffmans talang vaskas däremot rejält som coachen och karikatyren Art Howe. Det är högst oklart vad Hoffman såg som intressant med rollen då han mest är grinig/trött rakt igenom filmen och inte har någon karaktärsark överhuvudtaget. Filmen följer annars mycket av en standardmall, men det hela är paketerat väl.
Rai
2021-07-18
Nja, inte min typ av film...
dlu
2020-09-17
Bra att det inte var något amerikanskt flaggviftande. Trea fyra, typ.
andmoreagain
2017-11-05
Helt otroligt att man kan förvandla ett sådant sablas tråkigt ämne till en fungerande film.

2017-09-08
Spola ner eländet i toalettstolen.
Ful_fisk
2017-06-05
Det känns som att nästan varenda film som görs på tiotalet är okej-filmer med tråkigt och stelt foto. Här har vi ännu en. Bra skådespeleri, hyfsat engagerande, men aldrig unik på något sätt.
deswhip
2017-01-30
Filmen belyser svårigheten och storheten i att klara av att tänka utanför boxen och gå emot strömmen. Tänk på det alla ni som aldrig ens skulle våga yttra en åsikt vid fikabordet om ni inte vore helt säkra på att minst 80% tycker som er...
asasae
2016-11-02
Man får kanske ha något intresse av baseball för att få behållning av filmen. Kände mig ganska ointresserad tyvärr.
wasteoftime
2016-11-01
Lagom lågmält sportdrama med verklighetsförankring. Det skenar iväg och blir lite väl ostigt för min smak på sina ställen, men det är ju svårt att undvika i den här genren, och det blir nästan aldrig olidligt. Intressant upplägg med tillbakablickar blandat med inblickar i privatliv och pressen att vara en GM i en lågbudgetklubb i en tid där pengar är nästan allt. Jag vet inte om Jonah Hill är särdeles bra i sin roll, men han lyckas bra med att kännas så felplacerad som jag tror det är tänkt att han skall göra. En relativt stark tvåa får avsluta den här månaden. Förresten en klar bonus att man inte alls behöver några direkta förkunskaper eller intresse av baseball för att filmen ska vara något att ha, väldigt lite sport, för en sportifilm.
Fiskjävel
2016-10-31
Sitter och väger mellan 3 och 4 i betyg. En helt klart godkänd film som egentligen inte bjuder på någonting extra. Att filmen är baserad på verkliga händelser visar att arbetet med filmen kanske inte varit lika avancerad som många andra filmer. 3+.
Visa äldre kommentarer »