Moln över Hellesta
Herrgårdsdeckare efter Margit Söderholmsroman om mysteriet kring vem det egentligen är som försöker mörda Hellestas blivande härskarinna?
Originaltitel | Moln över Hellesta |
Regissör | Rolf Husberg |
Manus | Rolf Husberg |
Genre | Thriller, 50-tal |
Skådespelare | Birgitta Andersson, Brita Öberg, Birger Malmsten, Erik 'Bullen' Berglund, Bengt Eklund, Olof Sandborg, Doris Svedlund, Sif Ruud, Anita Björk, Isa Quensel, Dora Söderberg, Liane Linden |
Höjer den här från en tvåa till en stark trea. Väldigt spännande, rätt kuslig, bra karaktärsgalleri.
Faktiskt inte så tokig!
En jämnårig film som liksom jag åldrats med värdighet och minsann om den inte klarade Bechdel, med lite råge dessutom. Välspelad och rent Zornsk i vattenbilderna.
Måste ha haft en enormt hög kaffebudget, den här filmen. Den pimplas kaffe i princip en gång var tionde minut. Inte särskilt skrämmande i dessa dagar, men charmig och välgjord ändock.
Härlig 50-tals miljo - underbart skådespeleri - mycket sevärd!
Teatraliskt skådespeleri och medioker deckarintrig. Dock fina miljöer som muntrar upp och den sedvanliga 50-talscharmen. I samma anda som Hillman-deckarna, och ungefär lika läskig som "Damen i svart". En stark tvåa.
småspännande thriller, drama
Väldigt spännande och enkel deckare, Anita Björk, Birger Malmsten, Isa Quensel, Doris Svedlund, Liane Linden som filmens riktiga bitch och den härligt underbara Birgitta Andersson i en liten film gör filmen mycket bra och spännande
Bra gammaldags deckare. Den har skön och spännande atmosfär och bra skådespelare. Dialogen är väl inte direkt fenomenal, men jag gillar ändå filmen ganska mycket. 3,5 i betyg.
En riktigt bra film med lite rysarstämning!