Mogambo

Kärlekstriangel och safari i Afrikas djungler i stjärnspäckad nyinspelning av "Red Dust"

Originaltitel Mogambo
Regissör John Ford
Manus Wilson Collison, John Lee Mahin
Genre Romantik, Äventyr, 50-tal
Skådespelare Clark Gable, Ava Gardner, Grace Kelly, Eric Pohlmann, Donald Sinden, Philip Stainton

Skapad 2019-10-17 av Anonym
Clark Gable gör en av sina mindre uppmärksammade insatser i detta sega äventyrsdrama. Trots att det är den legendariske John Ford som står för regin, lyckas den inte nå fram. Den blir iställe...   Läs mer »

kaustiksoda
2017-11-22
Trist att se censuren i kraft, 20 år senare än originalet men helt utan sting.
goeran
2016-01-10
John Fords Mogambo från 1953 är en trevlig matinéfilm i afrikansk miljö; filmens behållning är att se Clark Gable och Ava Gardner in action
sirkurt
2012-08-14
Totalt oengagerande safari-och kärlekshistoria med en tröttsam Grace Kelly men en bättre Ava Gardner.
jimmyringo
2009-02-26
Fint filmad i Techicolour och shyssta djugelmiljöer. Dock så blir denna historia mot slutet alltför tramsig och sentimental.
TobiasRydén
2008-07-16
Stark trea, fin djungelmiljö och stämning.
wescan
2007-12-23
Ava Gardner och Clark Gable, jo man tackar
henrikkraus
2007-10-04
inte märklig på nåt vis förutom att konventionell filmmusik lyser med sin frånvaro, man får endast höra den (autentiska) musik som negrerna spelar - och DET är ytterst märkligt i en hollywoodfilm
Killestocktown
2007-09-16
Varken bättre eller sämre ´än min favoritsavannrulle - HATARI.
AnytimeAnnie
2007-08-07
Ava Gardner gör en av sina bästa rollprestationer. Clark är också bra, men Grace Kelly är bara tråkig
sofieL
2007-07-14