Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Modig


Ett kargt och sägenomspunnet Skottland. Den vilda och bångstyriga Merida skulle, trots att hon är dotter till kungligheter, föredra att bli känd för att hon är en skicklig bågskytt. Efter en uppgörelse med sin mor tvingas Merida att göra ett dumdristigt val som utsätter hennes fars kungadöme för fara och sätter hennes mors liv på spel. Merida tvingas kämpa med de oförutsägbara krafterna hos naturen samt magisk och mörk forntida förbannelse för att ställa allt till rätta igen.


Originaltitel Brave
Regissör Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell (II)
Manus Brenda Chapman, Irene Mecchi, Steve Purcell (II), Mark Andrews
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Kelly Macdonald (röst), Emma Thompson (röst), Billy Connolly (röst), Julie Walters (röst), Robbie Coltrane (röst), Kevin McKidd (röst), Craig Ferguson (röst), Sally Kinghorn (röst), Eilidh Fraser(röst), Peigi Barker (röst), Steven Cree (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4947
Filmnummer 96300

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av rikirock
En liten flicka fyller år och får sin första pilbåge av sin far. Hon blir överlycklig för hon vill ju vara lika modig och tuff som pappa sin. Då när en argsint björn kommer, vilket gör att p...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2022-10-31
Trevlig och fint animerad Pixar-klassiker som dock inte sticker ut så mycket. Handlingen är mer konventionell än deras bästa och sensmoralen känns väl uttjatad.
BjörnBandhund
2021-11-06
En helt okej film, men inget oförglömligt. Sevärd, men en gång räcker. 3-/5.
DiMMUBoRGiR
2021-09-04
Småkul och med den mäktige MARDU(K)!
Djason
2019-01-26
Fantastisk animerat men jag har sett animerade med mer humor och trevligare handling, men den funkar helt klart.
Rai
2018-02-27
Avskyr denna med!! URK!!!
Tatty
2015-12-26
Riktigt bra film. Så spännande från början till slutet. Man följer med i händelserna i filmen.
ekback
2015-11-24
Jäkligt snyggt animerad! Handlingen funkar och det var en härlig blandning av humor, äventyr och känslor. Inget mästerverk kanske men helt klart sevärd.
Gordyal
2015-09-26
Det känns som en ny trend då det gäller animerade filmer från Pixar och Disney, att när storyn väl kommer igång så är det slut på det roliga. "Modig" är hur snygg som helst, och bjuder på massor av underhållning och en hel del skratt under den första halvtimmen. Resten av filmen är snygg den med, men därutöver ger den inte särskilt mycket. (7/15)
marleey
2015-07-30
Gillar detta skarpt. Mycket tack vara det skotska/irländska temat och dialekten som är underbar. Kelly Macdonald gör en bra röstinsats i huvudrollen. Storyn är fin och varm och sensmoralen går att köpa.
(finnsinte)
2015-04-09
Tillräckligt mycket bättre än en viss annan disneyfilm om prinsessor för att orka upp på en svag fyra. Mysig men lättsmält. Befriande fri från musikalmusik och dålig comic relief..
Visa äldre kommentarer »