Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Mississippi brinner


FBI utreder morden på tre medborgarrättsarbetare i amerikanska södern. Det kommer att handla mer och mer om relationen mellan svarta och vita och Ku Klux Klan tycks ligga bakom...


Originaltitel Mississippi Burning
Regissör Alan Parker
Manus Chris Gerolmo
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Gene Hackman, Willem Dafoe, Brad Dourif, Michael Rooker, Gailard Sartain, Frances McDormand, Stephen Tobolowsky, Kevin Dunn, Pruitt Taylor Vince, Badja Djola, R Lee Ermey, Tobin Bell, Frankie Faison
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6358
Filmnummer 3247

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Rollywood
Mississippi Brinner är ett verklighetsbaserat drama som utspelar sig i slutet av 60-talet. I delstaten Mississippi råder den starka segregationen mellan färgade och vita på en mycket högre nivå ...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2022-01-12
En väldigt väl gjord och fortvarande aktuell film. Alan Parker har gjort en ögonöppnare och filmen visar ett trovärdigt sett hur vita människor, ofta med Ku Klux Klan huva på sig, mördar och misshandlar färgade människor. Duktiga skådespelare hjälper mig att ge en stark fyra.
Nalleman
2018-01-10
Suverän!
Rai
2018-01-01
Också en av mina absoluta favorit filmer!!!
92axha10
2017-12-19
Mississippi, känd för två saker. Rasism och Mark Twain.
andybrando
2017-12-09
Det livfulla återskapandet av miljö och tid hjälper upp ett mindre lyckat manus. Den som själ föreställningen är Hackman. Bra foto.
film_Alex
2017-10-27
Den här filmen är mestadels ett tankespöke skapat för elda på rasmotsättningar i USA. Eftersom filmen är baserad på verkliga händelser (notera att Jessup County inte existerar i verkligheten) så kan skaparna ta till sig "artistiska friheter" och spetsa till storyn för att lura låginformerade tittare - särskilt genom att trycka på de rätta emotionella knapparna. I verkligheten, bortom liberala fantasier om strukturell rasism i USA, så fick det här fallet högsta prioritet. 150 FBI-agenter jobbade med fallet; de skyldiga åtalades, de mördade fick flera monument resta i sin ära, och kultureliten har i över 50 år varit helt skoningslös i att påminna och skambelägga amerikaner för de här sensationella morden. Dessutom så måste jag tillägga att jag finner "the evil southerner"-stereotypen som uttjatad. Hur många generationer ska de behöva syna för sin arvsynd från inbördeskriget? Vid nåt tillfälle så måste man söka försoning och vända blad för att kunna börja på nytt. Gör man inte det, så kommer USA åter igen förfalla i inbördeskrig så småningom...
jopjop
2017-10-01
Bra film men jag är inte så säker på vad den vill säga egentligen. Tänkte först fyra men det blir nog en trea trots allt. Härlig trio av fantastiska skådespelare.
Dream
2017-10-01
Grymt bra film som majoriteten redan sagt! Görs inte mycket av den här typen av spännande filmer längre tyvärr, förutom "Bröderna Coen" som ibland försöker sig på liknande spänning.
deswhip
2017-06-07
Riktigt bra. Gene Hackman är lysande!
RustyFilm
2016-12-07
Det här är ett realistiskt ras drama från den amerikanska södern på 60-talet. En dramatisering av verkliga händelser i det KuKluxKlan influerade Mississippi. Mycket hat ,våld, mordbränder, lynchningar och medborgare skrämda till tystnad inbegrips. Intressant och bra att det finns en film som beskriver detta skamkapitel av USAs historia.
Visa äldre kommentarer »