Mission: Impossible - Fallout
Även de bästa avsikter kan komma att jaga dig. Ethan Hunt och hans IMF-team tillsammans med några allierade i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag.

Originaltitel | Mission: Impossible - Fallout |
Alternativ titel | Mission: Impossible VI, M:I VI, M:I 6, Mission: Impossible 6 |
Regissör | Christopher McQuarrie |
Manus | Christopher McQuarrie |
Genre | Action, Thriller, Äventyr, 2010-tal |
Skådespelare | Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Wes Bentley, Frederick Schmidt, Alec Baldwin, Liang Yang, Kristoffer Joner, Alix Bénézech, Joey Ansah, Velibor Topic |
Den här filmserien överträffar sig själv igen. Fjärde filmen var bäst så långt, femman ungefär på samma nivå och den här nästan snäppet vassare. Visst är actionsekvenserna rejält osannolika men både de och storyn är väldigt underhållande.
Brukar ogilla filmer likt denna och James Bond, där dialogen suger och långa scener med action gör att filmen bara blir långtråkig. Men måste ge denna cred för actionscenerna. De är varierade med alla typ av fordon, det är snabb action och gör att filmen går från 2a till 3a.
Några oväntade twister men över lag förutsägbar dussinaction.
Den sjätte i en lång serie med Tom Cruise, och ett lyft jämfört med den femte filmen. Däremot når den inte riktigt den frenesi som film tre hade, eller underhållningsvärde som film fyra hade. I övrigt är det mesta sig likt: omöjliga stunts som trotsar tyngdlagen, en evigt ung Tom Cruise, snygga miljöer och massor med action. Henry Cavills närvaro piggar upp även om hans rollkaraktär är lite överdriven.
Blir lite väl invecklad vilket inte är till dess fördel. Jaktscenerna tråkade ut mig. Helt okej men inte den bästa i serien.
2022-03-24: En blandning av sött och salt, dvs en blandning av spänning och trams, mest trams då. Over-the-top med actionscenerna.
Några scener är ju faktiskt snygga, men det blir ganska skrattretande lite för ofta. Och att bara stapla actionscener på varandra imponerar inte på mig.
Dessa filmer är bara för gräsligt dåliga...
Håller med Murvel48, storyn är för snårig. Gav upp och stängde av när det gick upp för mig att jag inte längre fattade vad det handlade om.
Fast det som händer i början är ganska bra och underhållande actionscener innan det flummar ur.
Faktisk spännande än vad jag förväntade mig! Cruise var väldigt bra!