Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mission: Impossible


Ethan Hunt är en mycket betydelsefull person inom den hemliga amerikanska organisationen Impossible Mission Force (IMF). Uppgifter om CIA-agenternas identiteter, den så kallade NOC-listan, har stulits av en före detta rysk spion. Hunt får det svåra uppdraget att förhindra att informationen säljs på svarta marknaden. Men något går fel... Ethan blir anklagad för ett antal mord han inte begått och på flykt undan de riktiga mördarna måste han ta sig in i CIA:s mest bevakade dator. För att undkomma tvingas Hunt hela tiden vara steget före sina förföljare i sin jakt på sanningen.


Originaltitel Mission: Impossible
Regissör Brian De Palma
Manus David Koepp, Robert Towne
Genre Action, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Beart, Henry Czerny, Jean Reno, Ving Rhames, Kristin Scott Thomas, Vanessa Redgrave, Ingeborga Dapkunaite, Emilio Estevez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17453
Filmnummer 231

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-12-04
Det är absolut inte dåligt, men otroligt vad lik den är alla andra spionthrillers från 90-talet. Brian De Palma brukar göra märkvärdiga filmer även när han är som sämst, men tyvärr är det här inget märkvärdigt. En positiv aspekt är att han är ute efter att bygga upp spänning snarare än att överraska, och det är spännande, och twisterna är väl uppbyggda och inte bara inslängda för överraskningsvärdet. Svag trea.
RichardEk
2023-07-16
Den första i en lång serie med Tom Cruise. Här är anknytningarna till den äldre tv-serien mest tydliga innan MI-serien blev mer och mer som James Bond. Mer intriger och smarta drag, mindre action. Flera gamla skådespelare från förr, Jean Reno, Emilio Estevez, Jon Voight, stöttar upp en Tom Cruise lite för ung för att ha den där pondusen framför kameran som han samlat på sig mer och mer under årtiondena. På det hela en filmupplevelse som håller än, även om en del detaljer känns daterade.
Dream
2023-03-18
90-talets mest överhajpade action serie ihop med "Die Hard", Dock kom ju Die Hard ett par år tidigare så lättare att förlåta, men detta? Nja. Finns så mycket bättre grejer från samma period som är roligare, men det är kul att se Jon Voight.
Dream
2023-03-18
90-talets mest överhajpade action serie ihop med "Die Hard", Dock kom ju Die Hard ett par år tidigare så lättare att förlåta, men detta? Nja. Finns så mycket bättre grejer som är bättre från samma period, men det är kul att se Jon Voight.
Dream
2023-03-18
90-talets mest överhajpade action serie ihop med "Die Hard", Dock kom ju Die Hard ett par år tidigare så lättare att förlåta, men detta? Nja. Finns så mycket bättre grejer som är bättre från samma period, men det är kul att se Jon Voight.
Olof_Gronlund
2022-08-05
Den fungerar bättre än uppföljaren, då den har lite mer handling och dialog. Men den känns lite töntig på vissa punkter. Att man kan göra masker som ser ut exakt som vanliga personer, där ögonlocken följer med i blinkningar osv är starkt. Men välspelad, stark tvåa.
kanemura
2021-01-10
Underhållande men första halvan är lite för seriös för att jag ska tycka att de något otroliga slutscenerna passar in i filmen.
krank-mma
2018-08-19
Riktigt snygg och actionfylld rulle med mycket 90-talscharm. En ung Tom Cruise, videokassettband, gummimasker och hemliga dokument på diskett. En produkt av sin tid såklart, men fortfarande riktigt bra.
Rai
2018-02-14
Tom Cruise? Nej tack det får nog vara för min del!! riktigt dålig film!
Dele
2017-11-05
Jag har lite svårt för de här verklighetsfrånvända och grabbiga kriminalfilmerna där själva kriminaliteten och brotten är huvudgrejen med filmen i sig. Här är det, förutom att vara ointressant dessutom ganska rörigt och inte särskilt spännande.
Visa äldre kommentarer »