Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Miss Rose White


Handlingen tilldrar sig i New York efter andra världskrigets slut. Rose White är en judisk kvinna som har bytt bort sitt judiska namn för att inte förknippas med sitt polska arv. Hon längtar efter att klättra på karriärs-stegen i det varuhus hon arbetar. Under veckan lever hon sitt liv som Rose White genom sitt arbete, sina vänner och sina danskvällar, men på fredagskvällar tar hon sig till andra sidan stan och sin familj för att fira Sabbat. För många år sen blev hennes mor och syster kvar i Polen och senare skickade till koncentrationsläger. Plötsligt kommer det goda nyheter, systern lever och är på väg till New York. Systern är mycket förändrad efter sitt liv i lägren och nu främlingar för varandra, måste de två systrarna dela lägenhet. Den skuld de känner gör det svårt för dem att mötas som familj och vänner.


Originaltitel Miss Rose White
Regissör Joseph Sargent
Manus Anna Sandor
Genre 90-tal, Drama
Skådespelare Kyra Sedgwick, Amanda Plummer, Maximilian Schell, Maureen Stapleton, Tom Mardirosian, D B Sweeney, Gina Gershon, Thomas Kopache
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2
Filmnummer 112203

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


idaho1981
2014-06-24
Filmen kan låta smörig och visst balanserar den ibland på gränsen. Men den klarar sig, mycket på grund av det grymma skådespeleriet, från speciellt Kyra Sedgwick. Filmen är enkel men berörande och tänkvärd!!