Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Miss Oyu


Shinnosuke och Shizu introduceras för varandra med avsikten att de två ska ingå äktenskap. Men Shinnosuke blir förälskad i Shizus äldre syster Oyu, som är änka. Konventionerna gör det omöjligt för honom att gifta sig med Oyu, då hon genom sin son är bunden till den avlidne makens familj. För att göra Oyu till viljes, och för att vara henne nära, gifter han sig med Shizu.


Originaltitel Oyu-sama
Alternativ titel Lady Oyu
Regissör Kenji Mizoguchi
Manus Junichirô Tanizaki, Yoshikata Yoda
Genre 50-tal, Drama
Skådespelare Eijirô Yanagi, Nobuko Otowa, Kinuyo Tanaka, Eitarô Shindô, Yuji Hori, Kiyoko Hirai, Reiko Kondo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 61
Filmnummer 28769

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2013-09-03
En trea för berättelsen, som är fin och lite märklig på samma gång. En stark fyra för foto och skådespeleri. Jag blev helt klart positivt överraskad efter att ha blivit besviken på Mizoguchi tidigare. Det här var faktiskt riktigt bra. Har några saker som jag skulle kunna anmärka på, men tycker ändå att filmen är värd en fyra i betyg totalt sett.
Kurosawafan
2013-01-05
Gripande melodram, med, gissa... galet snyggt foto
Marckus
2012-01-19
Når inte upp till samma nivå som de andra Mizoguchi filmerna jag sett tidigare, men trots detta välidgt bra. Har man sett Mizoguchi tidigare så vet man vad man har att vänta sig.
Spöket
2008-10-18
Det något teatraliska leder till viss sentimentalitet, men en bildmässigt mer välkomponerad film än den här har jag aldrig sett.
MilkMonkey
2007-06-15
den första film jag ser med Kinuyo och Nobuko tillsammans, mina två klassiska japanska favoritskådisar (de gjorde sammanlagt 6 filmer tillsammans, och Kinuyo är väl matchens lirare i denna rulle)