Miss Marple: Från Paddington
Två tåg kör sakta om varandra och miss Marples vän mrs McGillicuddy som befinner sig på det ena tåget ser hur en man stryper en kvinna. Mrs McGillicuddy larmar polisen men de kan inte hitta någon kropp och misstänker att mrs McGillicuddy drömt det hela. Miss Marple å sin sida är av en helt annan åsikt och hon tror att svaret på gåtan finns hos familjen som äger den stora herrgården i byn. Hon övertalar en ung vän att ta jobb som hushållerska på gården för att samla ledtrådar åt henne.

Originaltitel | Marple: 4.50 from Paddington |
Alternativ titel | Marple: What Mrs. McGillicuddy Saw |
Regissör | Andy Wilson |
Manus | Stephen Churchett |
Genre | Mysterium, Drama, Kriminalare, 2000-tal |
Skådespelare | Geraldine McEwan, Griff Rhys Jones, David Warner, Niamh Cusack, Ben Daniels, Charlie Creed-Miles, Ciarán McMenamin, Pam Ferris, Michael Landes, John Hannah, Celia Imrie, Neve McIntosh, Rob Brydon, Pip Torrens |
Stör mig på att den här Marple sitter stilla på sin bak i hela filmen och sedan i slutet kan redogöra exakt för vem mördaren är, vad han gjorde, vad han hade på sig, vad han åt till frukost osv.. Och detta utan att ens resa sig från stolen under hela filmens gång.
Underhållande men inte fängslande.
hon är ju som söt, den här miss marple, men nog är margaret rutherford (som spelar miss marple i ett par filmer från slutet av 60-talet) mycke bättre, lite mer lik miss marple från böckerna.
det är ju inte alls som i boken! dom LJUGER!!
gillar dessa miss marple
Jag älskar miss Marple! Många duktiga skådisar i de här nya filmatiseringarna, med. :)
Allvarligt, betygsättningen på den här filmen var mer än lovligt snäll... Jämfört med en del tidigare Agata Christie-inkarnationer tycker jag den här serien är synnerligen dålig på mer än ett sett. Den här filmen var trög teatralisk och oerhört stapplande vilket inte alls skulle behövas givet boken den bygger på. Nåväl, jag känner mig alltför vänlig för att skjuta ner den i etta-träsket, men en relativt svag tvåa...
blir lite långdraget... tycker att de filmatiseringarna av Christiedeckare brukar vara det. Det som är mysigt i böckerna blir liksom segt på film. Men såklart bra ändå.
Christie kunde skapa spänning i sina böcker, filmerna blir dock inte lika bra. Denna var dock okej. Bra skådespelare.
Mysig film. Hade gärna fått reda på *hur* Miss Marple kom på det.