Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Mishima - ett liv i fyra kapitel


Poeten och konstnären Yukio Mishima begick ett spektakulärt självmord och filmen skildrar hans sista dag i livet, blandad med återblickar ur hans liv och dramatiseringar av tre centrala verk som starkt anknyter till hans personliga erfarenheter och tankar.


Originaltitel Mishima: A Life in Four Chapters
Regissör Paul Schrader
Manus Paul Schrader, Leonard Schrader, Chieko Schrader
Genre Drama, 80-tal, Biografi
Skådespelare Ken Ogata, Gô Rijû, Toshiyuki Nagashima, Masayuki Shionoya, Kenji Sawada, Hiroshi Mikami, Junya Fukuda, Shigeto Tachihara, Junkichi Orimoto, Naoko Otani, Hiroshi Katsuno, Setsuko Karasuma, Reisen Lee, Haruko Kato, Masato Aizawa
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 291
Filmnummer 7843

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2021-11-02
Härligt stiliserad och infallsrik. Ibland kan ju musik av Philip Glass dränka en film men till en skildring av en pompös (om än mångfacetterad) man som detta så passar det helt perfekt.
sirkurt
2018-06-11
Väldigt vacker och fascinerande/intressant måste dock se den igen för att kunna ta den till mig helt.
Zebulonm
2018-03-19
Nää. Tråkig och seg.

2017-03-20
Fenomenalt berättat. Det er väldig lätt att følja med. Genialiskt.
Ful_fisk
2015-11-15
Det här var ganska tråkigt. Jag visste verkligen inget alls om Mishima innan denna film, men det känns inte som att jag lärt mig särskilt mycket eftersom filmen var så lösryckt att man aldrig riktigt förstod vad som hände. Kanske riktar sig filmen till de som läst karlns böcker och har läst på tillräckligt för att veta vad det där konstiga gisslandramat gick ut på. Man får väl glädja sig åt det fina fotot och Philip Glass makalösa soundtrack, men själva filmen var verkligen inget som imponerade på mig.
Jompalompier
2015-11-07
Snyggt foto och bra musik av Glass
daniel77
2015-07-10
Obehaglig figur, jomenvisst. Men som många obehagliga figurer – även fascinerande. Älskar hur filmen håller tråden genom de tre olika berättarplanen utan att någon gång förvirra. Supersnyggt! Och musiken gör sitt också, förstås.
CaptainAwesome
2015-06-13
Mishima var en fasciststövel och skulle få Jimmie Åkesson att likna en förbannad nybörjare i rasfobi. Med det sagt så är det helt klart intressant med personer som väljer att sprätta upp buken som en fisk i protest mot vart landet är på väg. Men skulle säga att filmens stora behållning är rent estetiskt, Eiko Ishioka som står för produktionsdesignen jobbar verkligen på en egen nivå, har sett filmer enbart för att hon jobbat med dem.
Engravadlax
2014-08-28
Gåshud. Philip Glass musik gör mycket.
LacombeLucien
2014-04-20
Fascinerande.
Visa äldre kommentarer »