Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Minnen av lycka


Skildrar en julmiddags gäster på Irland och i synnerhet Gabriel Conroy och hans olyckliga äktenskap med Gretta, som egentligen var förälskad i en annan. Filmen bygger på en novell av James Joyce.


Originaltitel The Dead
Regissör John Huston
Manus Tony Huston
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Anjelica Huston, Donal McCann, Dan O'Herlihy, Donal Donnelly, Helena Carroll, Cathleen Delany, Ingrid Craigie, Rachael Dowling, Marie Kean, Frank Patterson, Colm Meaney, Maria McDermottroe, Sean McClory, Kate O'Toole
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 160
Filmnummer 14352

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2016-03-16
Finns mycket som är välgjort och fint här: tidsskildringen, hästekipagen, dräkterna, damernas utsökta frisyrer, dansen, dikten, sången... Men det räcker inte, när själva handlingen är så långsam och ointressant.
#54
2013-11-13
Troligen bättre som bok.
StureStenhög
2011-10-10
Den här filmen förtjänar beröm för att den känns väldigt autentiskt, och visst finns det också antydningar till nåt intressant i såväl dialog som karaktärer. Men ingenting utvecklas riktigt, filmen tar inte vägen nånstans, och jag kan nog därför inte säga att det här direkt gav mig någonting. Man kan ju faktiskt fråga sig om det inte egentligen bara är tidsperioden som skiljer det här från att sitta och titta på en hemvideo från en random familjs julfirande, och det är ju trots allt inte så jävla kul
mammene
2011-10-05
En vemodig och ganska slätstruken historia som kan verka ytlig men det gömmer sig mycket under fasaden. Man har fått fram det sociala spelet mellan människor och sedan efteråt när ridån går ner. Men tyvärr var det inte så underhållande men rätt intressant nog till en tvåa.
kakbakarn
2011-06-07
Jag blev nyfiken på den här filmen efter att ha läst den fantastiska novellen den bygger på och är så här i efterhand ganska nöjd. Jag instämmer i det mesta som tidigare kommentatorer har påpekat: en del av novellens kraft går förlorad då man inte kontinuerligt får följa Gabriels tankar, skådespelarna är genomgående mycket skickliga och den vemodiga tonen går igenom ganska bra. En rätt så fin liten film, men inte ett konstverk i nivå med Joyces novell.
tjobi
2009-10-24
3rd man skriver mycket av det jag tänkte säga. Är kanske inte riktigt lika entusiastisk, men det räcker nog till en trea.
Lawton
2009-04-01
Novellen är en rätt så intressant läsning, då det går mer in på djupet och inte bara dom yttre föreställningarna blir presenterade. Att göra en film av det här är svårt eftersom inre monologer och detaljer blir frånvarande, eller inte lika tydliga rättare sagt, förutom då i slutet som är omtyckt just därför att det förekommer en inre monolog. Men som film blir det rätt så tråkigt och lite intetsägande anser jag.
goeran
2008-01-18
En mysig och mycket äkta Dublinskildring med en tragisk underton. Genomgående mycket bra skådespelarinsatser.
jep
2007-12-02
Vemodigt kammarspel med bra skådespelare. Värdig avslutning på en fin karriär.
kennert
2007-12-02
Bra avslut på Hustons filmskapande.
Visa äldre kommentarer »