Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Micke och Molle – vänner när det gäller


"Jag heter Micke, vad heter du?" När rävungen Micke möter hundvalpen Molle blir de bästa kompisar direkt och hittar på det ena buset efter det andra! Men en vacker dag åker Molle bort med sin husse för att lära sig jaga. Ett år senare kommer han tillbaka till gården som fullvuxen jakthund. Micke finns kvar, men gör vänskapen det? Molle har ju lärt sig fånga alla slags djur - även rävar... Kan han verkligen jaga sin bästis Micke? Baserad på berättelsen "The Fox and the Hound" från 1967 av Daniel P. Mannix. Detta är den första filmen som gjordes helt av "The Young Men", animatörer som hade tränats till att ta över när de äldre medarbetarna lämnade studion. De djurfilmer som tecknarna studerade för att få djuren realistiska var samma filmer som tecknarna studerat 35 år tidigare när de gjorde "Bambi".


Originaltitel The Fox and the Hound
Regissör Richard Rich, Ted Berman, Art Stevens
Manus Steve Hulett, David Michener, Ted Berman, Burny Mattinson, Daniel P Mannix, Peter Young, Vance Gerry, Larry Clemmons, Earl Kress
Genre Drama, Animerad, Familjefilm, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Kurt Russell (röst), Mickey Rooney (röst), Pearl Bailey (röst), Jack Albertson (röst), Sandy Duncan (röst), Jeanette Nolan (röst), Pat Buttram (röst), John Fiedler (röst), John McIntire (röst), Richard Bakalyan (röst), Paul Winchell (röst), Keith Coogan (röst), Corey Feldman (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6417
Filmnummer 3409

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2020-11-22
Har jag inte recenserat denna tidigare? Nåväl, en kanonfilm är det ju sannerligen. Väldigt fin och stark och vågad för att vara Disney i sina mörka bitar. Vacker och känslosam!
HerrNenne
2020-02-13
Kanske tyckte bättre om den när jag var liten men tålde väl dödsträckor bättre. För den här filmen har ett par fina scener och resten är faktiskt rent ut sagt ganska kasst. Ser dålig ut, dålig musik, segt manus, inga karaktärer, ingen utveckling av vänskapen. Men den har ju (på svenska) en av de bästa slutscenerna någonsin. Otroligt fin och en av mina mest citerade.
Rai
2017-11-28
Den här filmen är så söt...
Albion
2016-07-11
sött och oemotståndligt för de yngre. spelar dock på känslor i mesta laget och den saxen är lätt att fastna i så att säga. En relativt bra film trots allt och betyget hamnar på en 3;a
martineden
2015-01-03
[rek. 3] Mycket fin Disneyfilm. Rörande och spännande med medryckande musik. Snudd på fyra! 3+/4-
EvilNed
2015-01-01
Snudd på femman. Men jag är otroligt svag för sådana här historier. Tårdrypande fabler om vänskap och utsatthet? Jag gråter varenda gång.
Gordyal
2013-03-23
Rätt så beige Disney-rulle med en överraskande rå slutfajt. (6/15)

2013-01-31
Hade kassettboken när jag var liten. Vill minnas att jag lyssnade på den efter ett tandläkarbesök och grät. När jag nu ser filmen så berör fortfarande vissa scener mig, men problemet är väl att filmen mest är lång transportsträckor till nästa stora separation/vänskapsscen.
Simon_19
2012-12-29
Såg den som barn, men kommer inte riktigt ihåg hur jag kände då. Nu när jag sett den igen så är den en drös med känslor som lockas fram. En av de bästa tecknade filmer jag sett, topp fem(tecknade filmer) skulle jag säga. Finns ju en tvåa också, men jag vettefan om jag vågar se den. Kan bli besviken som fan och tappa hela känslan, jag tror jag låter bli, denna är riktigt bra!
Xenox
2012-07-29
Rolig och sorglig barnfilm.
Visa äldre kommentarer »