2.5
2.5
Laglös
1600-talet. I de franska bergsmassiven lever hästhandlaren Michael Kohlhaas ett fridsamt liv med sin familj. Men allt förändras dagen då en mäktig baron orättmätigt konfiskerar två av hans hästar. Istället för att lägga sig för överheten tar Kohlhaas strid mot oförrätten, vilket leder till att hans fru brutalt mördas. Med vreden brinnande i blodet samlar han ihop en privat armé och rider ut i ett rasande korståg för rättvisa, upprättelse ? och hämnd?
Originaltitel | Michael Kohlhaas |
Alternativ titel | Age of Uprising: The Legend of Michael Kohlhaas |
Regissör | Arnaud des Pallières |
Manus | Arnaud des Pallières, Christelle Berthevas |
Genre | Drama, Äventyr, 2010-tal |
Skådespelare | Mads Mikkelsen, Sergi López, Denis Lavant, Bruno Ganz, David Bennent, Delphine Chuillot, Amira Casar, David Kross, Mélusine Mayance, Roxane Duran, Paul Bartel (II) |
Riktigt segt franskt historiskt drama... sömnpiller... suck...
en otroligt seg fransk Braveheart.
Mycket bra, gripande epos.
Pallade några minuter, fick flashbacks från den värsta filmupplevelsen i mitt liv "Valhalla Rising" och slängde mig på stoppknappen!
En något märklig film, tänker då mest på tempot och berättartekniken. Svart och bitvis rå. Fick mig både en och flera tankeställare. Vet inte riktigt vad jag ska tro. 2.5
Långsamt europeiskt tempo. Mads Mikkelsen tillhör utan tvekan skådespelareliten och höjer filmen, dock så är storyn lite väl simpel. Stark tvåa.
Resv
Bitvis intressant, men allt för ofokuserad. Något som gäller såväl regi som skådespelarinsatser.
Den här filmens sätt att berätta blir alt mer sällsynt ..
Pallade några minuter, fick flashbacks fråd den värsta filmupplevelsen i mitt liv "Valhalla Rising" och slängde mig på stoppknappen!