Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Metropolitan


Av en händelse råkar Tom dela taxi med en grupp väldigt unga och rika Manhattanbor och trots att han ser ner på deras levnadssätt sugs han in i gemenskapen.


Originaltitel Metropolitan
Regissör Whit Stillman
Manus Whit Stillman
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Carolyn Farina, Edward Clements, Chris Eigeman, Taylor Nichols, Allison Parisi, Dylan Hundley, Isabel Gillies, Bryan Leder, Will Kempe, Ellia Thompson, Stephen Uys
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 580
Filmnummer 5853

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2021-10-22
Stentrist handling, personer och dialoger. Det är definitivt inte Woody Allen-klass på den.
hsimpson
2021-09-30
Börjar bra, men det blir ju väldigt mycket av samma sak genom hela filmen, även om det är en del av poängen. Välskriven och stundtals underhållande, men något saknas för min del.
Tonti
2019-03-03
Rätt underbar.
Darn
2014-10-15
Underhållande om klass och smakdistinktioner. Gillade snudd på alla personligheter på skalan som skildrades. Oavsett egenskaper bidrog de till en värme som kanske inte riktigt var uttalad, men den fanns där i hur sympatiskt alla karaktärer framställdes.
emilstjernholm
2013-12-01
Ungdomligt charmig film med knivskarp dialog. När Taylor Nichols pratar om Borgarklassens diskreta charm och är genuint besviken över representationen drar jag på smilgroparna lite extra.
AlbinWesley
2013-04-27
Antingen ofrivilligt meta i och med pseudointellektuell film om paeudointellektuella ungdomar, eller som en i alla avseenden enastående berättelse om hur människor sätter upp sociala regler att anpassa sig efter, allt för att komplicera för sig själva. Jag väljer det senare, mycket härlig film.
ziferN
2013-02-05
Bra, småhärlig och underhållande indiefilm med välskrivna dialoger och trevlig NY-miljö men filmen grep inte riktigt taget om mig trots att jag verkligen gillade den där härliga indiekänslan som kombinerades perfekt med NY-miljön. Karaktärerna är härliga och filmen är klart underhållande att titta på för stunden, men om jag ska vara ärlig så trodde jag att filmen skulle vara lite mera dialog-driven faktiskt. Stabil trea.
Östpackarn
2012-09-11
Så tät och bildintressant hela tiden! synd att den inte är lika i framkant när det kommer till människokännedom, typ att inte porträttera kvinnor som små barn/dockor/hundar.. Hade en någorlunda icke.mans-chauvinistisk person skrivit manuset hade det varit en solklar femma!

2012-09-02
Riktigt bra! Jag älskar filmer med välskrivna dialoger!
Spidde
2012-08-28
Riktigt grym film! Jag blev golvad och överraskad över hur bra den faktiskt är. Den är välspelad med bra dramaturgi och väldigt välskrivet manus. En film jag kommer se flera gånger!
Visa äldre kommentarer »