Mästaren

Simon är kung på den danska konstscenen - excentrisk, framgångsrik och förmögen med en vacker hustru och en ung älskarinna. Livet är gott ända fram till den dag hans okända son Casper dyker upp och stjäl all uppmärksamhet.

Originaltitel Mesteren
Alternativ titel The Man
Regissör Charlotte Sieling
Manus Charlotte Sieling
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Søren Malling, Jakob Oftebro, Ane Dahl Torp, Sus Wilkins, Søren Pilmark, Thomas Hwan, Marie-Lydie Nokouda, Evrim Benli, Simon Bennebjerg, Jessica Dinnage, Anna Linhartová, Elias Bauer, Marta Dancingerová

StureStenhög
2019-10-07
Mediokert är väl ordet för det här. Jättedåligt blir det aldrig, men dysfunktionella far-och-son-relationer har man sett förr, och den här går bara på tomgång. Konstvärlden som spelplats och rivaliteten mellan de två skulle väl i teorin kunna vara givande, men det skildras ganska oinspirerat det också. Att båda karaktärerna är svåra att gilla gör inte saken bättre, annars hade man kanske i viss mån kunnat komma undan med att de inte är så intressanta och väl utvecklade. Nu blev det bara småtrist