Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Merantau


I Minangkabau håller Yuda på med de sista förberedelserna före "Merantau", en uråldrig ritual som genomförs av samhällets unga män, innan han lämnar tryggheten för att försöka lyckas i Jakarta. Efter en rad motgångar i den nya staden blir han hemlös, och hamnar dessutom av en tillfällighet i en situation där han får skydda den föräldralösa Astri från att bli offer för en europeisk människosmugglingsring ledd av den psykotiske Ratger. Yuda tvingas efter det till flykt, tillsammans med Astri och hennes yngre bror Adit, från Ratgers hämndlystna gäng som också vill ha tillbaks "handelsvaran" de har blivit av med.


Originaltitel Merantau
Alternativ titel Merantau Warrior
Regissör Gareth Evans
Manus Gareth Evans
Genre 2000-tal, Action, Drama
Skådespelare Iko Uwais, Christine Hakim, Mads Koudal, Alex Abbad, Sisca Jessica, Yusuf Aulia, Yayan Ruhian, Laurent Buson, Ratna Galih, Donny Alamsyah
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 87
Filmnummer 80283

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2020-04-14
Egentligen en schysst figthing film. Problemet är bara den Xtremt undermåliga kvaliten" rakt av/trött film/
Zebulonm
2018-01-27
riktigt bra
Borrman
2016-03-13
Ok Svag trea då. Bra för att vara indonesisk.
BrutusBeefcake
2014-04-29
Inte lika bra som The Raid såklart, som är ett mästerverk. Ganska dåliga skådespelarprestationer och historien har vi sett förr men fy fan vilket jävla ös det är i filmen! Råcoola fightingscener som höll mig fastnaglad framför skärmen. Iko Uwais är så jäkla duktig alltså så man måste bara buga och bocka för honom, min nya favorit nu när Jackie Chan blivit lite för gammal. Gillar Uwais mer än Tony Jaa faktiskt och kan knappt vänta på att få se The Raid 2.
Engravadlax
2013-08-04
En del riktigt uselt agerande från Koudal och Buson, resten av castingen är hyfsad. Schysst actionkoreografi och kinematografi, men det är ingenting emot TR:R. Vilket innebär att Gareth Evans blir tio gånger bättre för varje film han gör (med undantag för hans bidrag till V/H/S/2, men till hans försvar så verkade han inte ta det projektet på så stort allvar). Men det här var helt ok, trots skavanker.
GinNTonic
2013-06-19
The Raid hade fler och snyggare fajter men jag blev mer engagerad i storyn här. Merantau var inte fullt lika mörk som The Raid heller, den filmen var mer deprimerande än underhållande. Och den här borde få pris för en viss scen som är så sjukt överspelad att det blir komiskt guld. Några fajter var också riktigt mäktiga, gillade speciellt en som visade vad man kan hitta på med en bambustav.
Bumbi78
2013-05-19
Snyggt koreograferade fighter - och blodigt är det oxå. Men storyn är för tunn för att fylla ut filmen och den står och tuggar alltför många gånger. Se hellre the Raid eller varöfr inte the Protector med Tony Jaa istället.
idd
2012-12-05
inte i samma klass som the raid, men fina fajter!
Kreepy
2012-08-27
Nja, den här filmen kan egentligen skippas i förmån till The Raid Redemption. Storyn var bara väldigt meh och ointressant, men bra slagsmål dock.
Tenchi
2012-07-15
Enkel story med riktigt snygg fighting och ett oväntat slut. Många bra stunts och smärtsamma scener.
Visa äldre kommentarer »