Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Memories of Murder


En ovanligt hänsynslös och metodisk seriemördare förbryllar den koreanska polisen. Tio våldtäkter och mord har ägt rum utan att polisen funnit ett enda spår. I jakten på mördaren sätts en grupp av Seouls bästa poliser samman. Med helt olika arbetsmetoder tar de sig sakta men säkert närmare lösningen.


Originaltitel Salinui chueok
Regissör Bong Joon-ho
Manus Bong Joon-ho, Kim Kwang-rim, Shim Sung-bo
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Song Kang-ho, Kim Sang-kyung, Kim Roe-ha, Song Jae-ho, Byun Hee-bong, Ko Seo-hie, Park No-shik
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1767
Filmnummer 16357

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av niebaotan
År 1986 startar jakten på en av Sydkoreas värsta seriemördare då en rad mord begås, alla offren är kvinnor och mördaren slår enbart till när det regnar. Den lokala polisen kopplas på fallet...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av michalbackrud
Metodiska sexmord sker på unga flickor på löpande band och polisen kämpar mot klockan under hela filmens gång. Man sitter fastnaglad och vill helst att polisen skall ersättas med kavalleri så m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Sibilisibili
Mellan 1986 och 1991 skakades Sydkorea av brutala våldtäkter/mord av ett tiotal kvinnor. Det var första gången landet drabbades av något sådant, och en fullkomligt överrumplad polisstyrka tving...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2023-08-28
Den har nåt, men kan inte riktigt ta det till mig. Fastnar inte riktigt. En del känns bara konstigt. 5/10
Dream
2023-08-25
Bra, men glömde ändå delvis bort den, kanske för den liknar mycket "David Finchers" rullar.
Murvel48
2023-04-06
Ännu en mycket bra film från Sydkorea.
BarryHero
2022-08-05
En koreansk Zodiac innan David Finchers film ens var påtänkt. Jag är glad att jag inte läste något om den sanna historien innan jag såg denna. Bong Joon-Hos mörka humor känner man igen från Parasite-filmen och det är lite svårt att veta exakt hur man bör känna när man följer dessa inkompetenta och kurropta poliser. Tydligen bygger det mycket på verkligheten vilket är otäckt. Bra spännande handling och tillfredsställande slut.
Albion
2022-08-03
Det blir en sorts osmaklig känsla när allvarliga och avskyvärda brott presenteras å ena sidan men å andra sidan finns en ton av humor och lättja och det här gifter sig dåligt. Sedan presenteras ju poliskåren på ett överdrivet inkompetent vis, kryddat med fascistiska förhörsmetoder till exempel. För att göra förvirringen ännu större så inramas alltihopa av estetiskt vackra bilder och musik, men jag går inte i den fällan och betyget stannar därför på en stark 2;a, 2+
LillaBlåaMus
2022-07-21
Börjar någorlunda men rinner ut i sanden: ospännande, ointressanta karaktärer, för lång, för mycket omotiverat våld osv.
mammene
2022-07-19
Om det här är de bästa poliserna de har i Sydkorea, blir man minst sagt förskräckt, antar att det ligger någon slags kritik i denna skildring av polisämbetet. Hade kanske lite för höga förväntningar på denna film, i mitten tröttnade jag totalt, så jag antar att jag på det viset kanske missade poängen, om det nu fanns någon. Den här slags groteska humorn går i alla fall inte hem hos mig. Ett tag funderade jag på att se om den för jag ville verkligen förstå vad det var för ljus som gick upp i slutat, men bestämmer mig nog för att låta det vara, finns så mycket annat jag kan se. Tills vidare får tvåan bestå.
Ful_fisk
2022-07-16
Svårt att få grepp om denna. Det finns såklart en samhällskritik i hur usla poliserna är, men samtidigt verkar det som att man ibland ska sympatisera med dem som i en vanlig snutfilm. Blev rätt oklart vad tusan man skulle tycka och känna då. När det handlade om själva mordmysteriet blev det stundtals riktigt spännande. Lite väl färgkorrigerad för min smak, och humorn gick inte hem. Det blir en trea, men min återhållsamhet mot Bong Joon-ho består.
Sodastream
2022-07-15
Så det är väl dom sista 20 minuterna om man lyckas ta sig dit som är bra, och det är också där "Zodiac"- känslan infinner sig. I övrigt var det mest ett par Kling och Klang-poliser som pucklade på svagbegåvade och varandra. Mycket underligt alltihop.
fisk0
2020-02-01
Fantastisk film. Gör tvära svängar mellan mörka nästan socialrealistiska scener, melodramatik och plötslig absurd humor, som trots allt funkar perfekt ihop som helhet. Musiken kunde bli lite för svulstig ibland, men för det mesta var den riktigt bra den också.
Visa äldre kommentarer »