Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Jag spelar för dig


Filmen består av en serie musikaliska kortfilmer utan inbördes koppling. Som öppningsfilm ser vi "Once upon a Wintertime" som följs av den lätt surrealistiske "Bumble Boogie", om en humla som jagas av musiken i en rykande boogie-woogie. Den följs av "Johnny Appleseed", "Little Toot" och "Pecos Bill" där den mest kända filmen kanske ändå är "Little Toot" där vi möter den lilla bogserbåten som ställer till det för sig och andra i New Yorks hamn.


Originaltitel Melody Time
Regissör Clyde Geronimi, Wilfred Jackson
Manus Winston Hibler, Erdman Penner, Harry Reeves, Homer Brightman, Ken Anderson, Ted Sears, Joe Rinaldi, William Cottrell, Art Scott, Jesse Marsh, Bob Moore, John Walbridge
Genre Animerad, Familjefilm, Musikal, 40-tal
Skådespelare Dennis Day (röst), Buddy Clark (röst), Pinto Colvig (röst), Frances Langford (röst), Bob Nolan (röst), Laverne Andrews (röst), Maxene Andrews (röst), Patty Andrews (röst), Hugh Farr (röst), Karl Farr (röst), Dal McKennon (röst), Tim Spencer (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 211
Filmnummer 3419

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


myslas
2021-02-21
Ännu ett paket med mestadels tråkiga kortfilmer. Farligt nära ettan.
supermancover
2016-09-30
Jag vill skjuta mig själv varje gång jag utsätter mig för de här jävla filmerna, men jag vill ju bocka av alla filmer på "disney-klassiker" så har inte så mycket val...
Hypostas
2013-10-26
"Little Toot" och "Pecos Bill" är de två bästa kortfilmerna.
Hypostas
2013-10-26
"Aw, shucks. A woman in the story." Riktigt kul bitvis, även om jag delade upp den på tre sittningar.
mazquara
2013-06-17
"Aw, shucks. A woman in the story."
peterclash
2013-05-14
http://www.youtube.com/watch?v=-ImZznstnBk finns här
Ful_fisk
2013-02-02
Som Spela för mej all over again. Fullt dugliga kortfilmer samlade till en kort långfilm med musik-tema. Inget som sätter sig, men det är dugligt. Svag trea.
Strömming
2012-04-29
Jag har egentligen bara sett tre av dessa kortfilmer; "Once upon a wintertime" (en klassiker innan jul), "Pecos Bill" och "Johnny Appleseed". Alla tre är väldigt mysiga minimatinéer med vacker animation. Sången som Johnny sjunger, vars titel jag inte vet men börjar med frasen; "The lord is good to me, And so I thank the lord...." sätter sig i huvudet, så catchy är den. I övrigt har jag inte sett resten så i nuläget är det en trea. Dock lär nog ändå betyget förbli detta, då jag ser det här mer som en liten filmsamling än som en enda seriös långfilm.

2010-09-19
Noen av historiene hva riktig fine. Totalt stark treer.

2010-03-04
Godkänd kortfilm men inge man gillar så mkt.
Visa äldre kommentarer »