Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Melinda & Melinda


Två alternativa historier om hur Melinda försöker reda ut sitt liv, en tragisk och en komisk.


Originaltitel Melinda and Melinda
Alternativ titel Melinda och Melinda
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Radha Mitchell, Chloë Sevigny, Jonny Lee Miller, Will Ferrell, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Wallace Shawn, Josh Brolin, Vinessa Shaw, Steve Carell, Arija Bareikis, Matt Servitto, Zak Orth, Brooke Smith, Daniel Sunjata, Larry Pine, Andy Borowitz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1834
Filmnummer 25675

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av sethgecko
Woody Allen är en rätt produktiv snart 70-årig man. Sedan millennieskiftet har han hunnit klämma ur sig sex filmer. (Small Time Crooks, Curse Of The Jade Scorpion, Hollywood Ending, Anything Else,...   Läs mer »

Kommentarer


supermancover
2017-05-12
Tyckte inte om den alls. Styltigt skådespel och tradig/svag handling.
Ful_fisk
2015-08-13
En av Woody Allens minst kända filmer, och således en positiv överraskning. Påhittig och fräck idé och stabilt utförande med bra skådisar och fin atmosfär. Velar mellan trean och fyran och det lutar uppåt. Riktigt bra!
Krille80
2014-11-30
När det gäller Woody Allens filmer så har jag ännu inte sett så många och de jag väl har sett har varit de mindre bra och därför har jag ännu inte haft några riktigt positiva erfarenheter av den mannen. Denna film ändrade på detta till viss del och gav mig hopp och en vilja att kolla in hans tidigare filmer då han hade sin absoluta höjdpunkt.
vonadel
2014-07-21
Tycker det lät som en riktigt intressant story. Nästan lite "Sliding Doors-känsla". Tyvärr blev inte resultat som jag hade önskat. Lite småtråkig mest hela tiden. Att mitt sällskap påtalade att hon inte gillade den, men tvunget skulle se klart den, gjorde inte saken bättre. Jag tycker dock den växte lite i slutet. Ferrell var största behållningen. 5/10
Darn
2014-07-06
På pappret är det en bra film och ibland glimrade det till. I början sätts det an en ton som inte alls följs upp med resten. Det blev bara blekt, varken kul eller deppigt.
Dele
2014-05-01
Ytterligare ett steg i rätt riktning från den några-filmer-svacka Allen hade i början av 00-talet. Melinda & Melinda är en kul idé som funkar relativt bra i utförande. Radha Mitchell gör ett bra jobb som Melinda och det är kul att se Woody återigen närma sig de lite mer intressanta ämnena, även om det i ärlighetens namn inte hettar till så där riktigt ordentligt. Stark trea får bli slutresultatet.
PeterTheW
2014-01-20
Rätt mycket typiskt Allen. Vissa delar av dialogen känns väldigt styltigt, men det är ändå underhållande o småmysigt rättigenom.
booby
2013-09-17
Bra idé men det mesta kunde ha gjorts bättre, framförallt genom bättre casting. Will Ferrell är jag inte alls nöjd med som "Woody-imitatör".
Taliah
2013-08-18
Shit, jag visste inte att Woody kunde göra en så tråkig och meningslös film.

2012-07-28
Bra idé utförd med blandat resultat. Om Allen hade lagt lite mer tid på manuset hade den här filmen kunnat vara en av hans bättre, men nu hamnar den i hans mittfåra, vilket visserligen fortfarande är bra grejer. Av Melinda and Melinda lär vi oss väl främst att skillnaden mellan tragedi och komedi är ganska liten, och att Will Ferrell borde medverka i fler sådana här lite mer substantiella filmer.
Visa äldre kommentarer »