3.5
3.5
Med tio cents på fickan

En regissör som regisserar komedier får ångest av sina lättviktiga verk och ger sig ut på en resa för att finna meningen med livet.
Originaltitel | Sullivan's Travels |
Alternativ titel | Sullivans resor |
Regissör | Preston Sturges |
Manus | Preston Sturges |
Genre | Drama, Romantik, Komedi, Äventyr, 40-tal |
Skådespelare | Joel McCrea, Robert Greig, Veronica Lake, William Demarest, Franklin Pangborn, Porter Hall, Victor Potel, Torben Meyer, Jimmy Conlin, Robert Warwick, Byron Foulger, Eric Blore, Charles R Moore, Almira Sessions, Esther Howard, Al Bridge, Jan Buckingham |
Ettan är farligt nära. Inte alls min humor, och då känns det som att det hela blir väldigt menlöst. Har dessutom åldrats riktigt risigt.
Småcharmigt och hyfsat underhållande med stundtals bra dialog, men jag tycker aldrig att filmen fungerar fullt ut. Det skulle kunna vara en intressant satir på uppifrån-aktivism, men den hittar aldrig sitt fokus. Den är väldigt episodisk, och det känns hela tiden som att de har bråttom vidare till nästa episod, så allt blir lite hafsigt. Relationen de två huvudpersonerna emellan hade t.ex. gärna fått vara lite mer övertygande. Men det var ändå kul att se Veronica Lake för första gången, hon sköter sig bra och får nog sägas vara det bästa med den här filmen. Hennes motspelare Joel McCrea är jag anmärkningsvärt neutral till, jag kan inte hitta något att varken gilla eller ogilla hos honom. Stark tvåa
Andre del av filmen er betydelig bedre enn første. Utdatert film som ikke kan tas på allvar i dag.
Varmhjärtad komedi med många anekdoter
Är som allra bäst under första halvan när McCrea och Lake får briljera med väldigt bra skriven dialog. Under andra halvan ändrar filmen helt karaktär från komedi till drama och även om den fortfarande är bra och säkert har goda intentioner så känns framställningen av fattiga rätt så unken. Extra kul att några av de fiktiva filmtitlarna i den här filmen faktiskt blev riktiga filmer senare.
En riktigt, riktigt bra och minnesvärd film som nog hade nått fram till mig bättre ifall jag inte hade varit fullkomligt mentalt slutkörd när jag såg den. Får nog bli en omtitt någon gång i framtiden. Stark slutpoäng.
Det håller inte riktigt hela vägen till fyran men en mycket charmig och trevlig trea är det. Veronica Lake är överraskande bra!
Det finns vissa scener som förändrar en som människa, och det är väl de scener man är ute efter...de kommer inte ofta men när de väl spelas upp för en, helt utan förvarning, så ÄLSKAR man film. Det är givetvis biljakten i filmens början jag pratar om. Fan, vad ja skratta'. Filmen blir aldrig roligare än så men den var fortfarande rätt egensinnig och oerhört orginell. Joel McCrea spelar bra och som den sexist jag är så tyckte jag Veronica Lake är otroligt snygg och...jävligt cool.
En film som på ett humant sätt säger att inget kan eller borde göras åt sociala orättvisor.