3.8

Med kameran som tröst, del 2

1980 kom boken ”Med kameran som tröst” del 1 som skildrar vardag, lek, kärlek, uppror, konstnärsvänner och överklassläkt. "Med kameran som tröst. Del 2" är en djupt personlig långfilm om detta liv. Carl Johan De Geer har använt sig själv som exempel på en klassresa som går både neråt och uppåt under olika perioder i livet.

Originaltitel Med kameran som tröst, del 2
Alternativ titel Med kameran som tröst del två
Regissör Carl Johan De Geer
Manus Carl Johan De Geer
Genre 2000-tal, Dokumentär

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Carl Johan de Geer fortsätter att böka med trynet i sin egen jord. I film efter film gräver han sig vidare och djupare ner i sitt förflutna och kommer ständigt upp med samma sak; något nytt. Än...   Läs mer »

emilstjernholm
2013-01-20
Intressant, komisk och stundtals mörk inblick i det perversa adelskapet.
foppa99
2012-12-31
lockar till skratt o eftertanke
Hengman
2012-01-10
Tänk om alla äldre män kunde berätta om sina liv på ett så intressant och underhållande sätt! Då hade jag med glädje arbetat på ålderdomshem.
SoulSurvivor
2008-10-16
Det här är en av de fem bästa svenska filmer jag sett. Håller för att ses om hur många gånger som helst och blir bara bättre och bättre.
Gröne_Orm
2008-06-27
De Geer är måhända inte en stor personlighet såtillvida att hans funderingar över livet utmärker sig, men den här filmen visar verkligen att han har en mycket brokig palett till hands som han inte räds använda för att uttrycka sig. På så vis är han en väldigt fri man.
Dele
2007-05-01
Både rolig och vemodig.
Taliah
2006-12-24
Mysik, stark, konstnärlig och personlig.
Trangor
2005-12-22
Alltför sent, halvvägs in i filmen, insåg jag att det var samma regissör som mindes Lena Svedberg.
Sarlac
2005-09-28
Det bästa han gjort. "Farfar tyckte att raggare skulle låsas in... även fast de inte gjort något brott", helt klockrena beskrivningar. Den tappar dock lite i slutet då den rushar till några snabba men invecklade slutsatser
LaLana
2005-07-19