3.4

Med berått mod

Pengar menade för någon annan kastas av misstag in i baksätet till Jane och Alan Palmers bil en natt på en enslig motorväg. Alan vill gå till polisen, men Jane övertalar honom att de ska vänta. Snart spåras paret upp av Danny Fuller, som påstår att pengarna är hans. Jane är redo att göra allt för att behålla dem.

Originaltitel Too Late for Tears
Regissör Byron Haskin
Manus Roy Huggins
Genre Mysterium, Film-Noir, Drama, 40-tal
Skådespelare Lizabeth Scott, Don DeFore, Dan Duryea, Arthur Kennedy, Kristine Miller, Barry Kelley

Skapad 2022-12-25 av Visse93
"Med berått mod" är en amerikansk Dramathriller från 1949 och är regisserad Byron Haskin. En väska med 60 000 dollar i kastas av misstag in i baksätet på Jane och Alan Palmers bil en natt p...   Läs mer »

DrVergerus
2022-02-24
Lysande! Väldigt snygg.
Albion
2022-02-22
Stabil och underhållande hårdkokt film noir. Positivt överraskad och betyget blir en fin 4:a
tommie
2022-02-11
Det känns inte som det är så ofta man får se noirs ur femme fatalens perspektiv.
hsimpson
2020-12-07
Lysande noir som håller hela vägen!
Tonti
2020-02-29
Väldigt snygg och välspelad. Kul hur man inte riktigt vet vem som lurar vem, och att maktpositionerna skiftar. Extremt mörk syn på pengars inflytande.
C12
2017-08-11
En riktig top-noir.
goeran
2016-09-17
Byron Haskins Too Late for Tears is a 1949 är en mycket njutbar pärla i film noir-genren. Lizabeth Scott, med sin sensualitet och hesa röst, är helt perfekt i rollen som iskall och hänsynslös femme fatale.
Fredzon_M
2016-07-06
Spänningen håller hela vägen och jag älskar de dunkla hollywood-by-night-miljöerna och den hänsynslösa Jane. Når aldrig några svindlande höjder men kan ändå inte låta bli att gilla det tillräckligt för en fyra.
2015-01-05
Denna film levererar en av de allra tuffaste och grymmaste femme fatales jag har upplevt på film. Karaktären Jane Palmer (Lizabeth Scott) är verkligen redo att gå över lik för att få som hon vill. Skådespelerskan Lizabeth Scott påminner mig litegrann om Lauren Bacall i sitt agerande. Trevligt nog så får man här också en historia som matchar denna femme fatale genom att spänningen och "hur ska det gå" finns med hela vägen. Väldigt trevligt! 4-
Arensberg
2010-03-03
Jag är snäll, det blir en femma, ger sällan sånna till noirfilmer, mkt pga kass kvinnosyn och trista roller. Men FAAN vad hon va cool, detta är ju ett praktexempel på "female agency during the hollywood studio era" mumsigt! (och det är ju verkligen spännande på slutet, ofta tycker jag dessa sorters filmer är typ 10 för långa, men denna gång är det bra, man bah "hur faaan skall det gå nu!")