Mean Girls
Uppvuxen på landet i Afrika av sina zoologföräldrar tror Cady Heron att hon vet allt om överlevnad. Men djungelns lag får en helt ny mening när när den 15-åriga tjejen ska börja i skolan efter att dittills ha blivit hemundervisad. Hon stöter på psykologisk krigsföring och oskrivna sociala regler som tonåriga flickor får tas med nuförtiden.

Originaltitel | Mean Girls |
Regissör | Mark Waters |
Manus | Tina Fey |
Genre | Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Lacey Chabert, Amanda Seyfried, Lizzy Caplan, Daniel Franzese, Jonathan Bennett, Tina Fey, Tim Meadows, Amy Poehler, Rajiv Surendra, Ana Gasteyer, Neil Flynn |
Filmnummer | 20009 |
Maktspel, förtal, intriger. Det är en hård värld som Cady Heron kliver in i. Falskhet, manipulation, lögner. High shool. Med alla sina sidor, med sociala regler och en hierarki rigid som betong. ... Läs mer »
Mean Girls kom ut när jag var tonåring, minns inte om jag såg den då, men om jag gjorde det hade jag nog inte förstått den (mestadels pga kille). Nu med en del mer erfarenhet och bildning så kan jag säga att det här är en unik och rolig film om unga kvinnors intrasexuella tävlan och de uttryck det kan ta, om något parodierat. Önskar att man gjorde en reboot av denna baserat på de statusnormer som gäller för unga idag ("Woke Girls"? lol).
Såg om den igen! Och det känns som om jag kan alla kända och viktiga citat utantill. Älskar den.
Klart sevärd bagatell. En riktigt bra tonårskomedi dock. Med lite hjärna för en gångs skull. Några scener drar ner helhetsintrycket för mig. Men en stark trea.
ska du se en amerikansk komedi för ungdomar ska du se denna.
En bra film, den fick mig att le många gånger. Lindsay Lohan gör en bra roll. Filmen får en trea av mig.
Förvånandsvärt hög nivå på skojigheterna. Lindsay lohan är bra (och söt) rent allmänt men många biskådisar gör också ett bra jobb, det finns några riktigt roliga tillfällen i filmen. Lite smetigt i slutet men det fårman väl stå ut med, det är ju trots allt standardförfarande i sådana här filmer...
Det här är ingen av mina favoriter men jag tycker ändå den är rätt okej. Stark 2:a.
Till största delen väldigt bra, inte Heathers-bra men inte så långt ifrån. Slutet kunde vara bättre men filmen är så underhållande i övrigt att jag väljer att fria framför att fälla denna gången.
Det är, på sina ställen, lite av en frisk fläkt, men i mångt och mycket, bara en ny lackering av samma gamla stereotyper. Den har sina stunder, för all del, men det mesta är lite väl mycket mall, och det som är roligt är inte roligt nog för att bära den, tyvärr. Väldigt ojämn, men mest går den lite i sin egen fälla, och blir precis sådär plastig som den inte vill vara. 0,2 på SH-skalan.
Oväntat bra.
Bra film och rolig. Lindsay Lohan spelar rollen bra.