3.6

Max Manus

Max Manus var en av de viktiga sabotörerna i Norge under andra världskriget. Filmen skildrar Max liv genom kriget, där han får kämpa med bland annat alkohol.

Originaltitel Max Manus
Regissör Joachim Rønning, Espen Sandberg
Manus Thomas Nordseth-Tiller
Genre Drama, Action, Krig, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Ken Duken, Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Kyrre Haugen Sydness, Viktoria Winge, Mats Eldøen, Christian Rubeck, Knut Joner, Pål Sverre Hagen, Nils Düwell, Agnes Kittelsen

Skapad 2019-10-24 av pooptroop
Efter att jag hade sett Max Manus så tänkte jag två saker: Den första tanken var att den här filmen verkligen har chans att vinna en Oscar med tanke på att den är oerhört välgjord och utspela...   Läs mer »

Dream
2024-12-01
Finns en hel del sådana här Hjälte historier från Andra Världskriget minst 30 från varje krigs drabbat land under den här tiden. Men vilka som är sanna och osanna är typ 50/50 då det var vanligt på den här tiden med narcissism. ”Där minst en vit man!” På fester höjde sig själv till skyarna. Finns ju i för sig delvis också idag, men idag har ju folk lättare att kolla upp vad som är sant eller inte. Detsamma gällde även dem som flydde eller flytta till USA på den tiden. ”Did you kill nazi bastards?” Och svaret var säkert. ”Yes sir!” Och vips en patriotisk hjälte om det så var sant eller inte. Dock inget fel på dessa filmer annars Nazismens grymheter är alltid viktigt att berätta.
Noseman2005
2024-11-30
Filmen pumpar in i stort sett varenda trop man kan hitta i ett krigsdrama av den här sorten, men inget av det levereras med någon större övertygelse. Resultatet blir en oenagerande och smått tröttsam historia som förtjänar bättre, med tanke på att den är sann. (4/10)
Tatty
2024-02-18
Ganska bra.
Starkbröl
2023-03-24
Okej historisk film men för lite biopic om just MM. Välgjord men är lite trist, vilket antagligen beror på dåligt manus (höhö) och en lite träig huvudrollsinnehavare. Man kommer ingen in på livet vilket är det man skulle velat ha ut av en film av denna typ. Nära två timmar är dessutom för långt för filmen och de sista 15-20 är riktigt dåliga och patetiska. Dock alltid intressant att beskåda våra nordiska grannars filmkonst för att kunna konstatera hur ofattbart usel svensk film är i jämförelse.
nodon
2020-12-11
Stark trea!
2020-11-23
Den här rullen funkar ju riktigt bra. Jag måste se om den...
Bergarn1
2019-08-22
En välgjord och spännande film om Norska motståndsrörelsen under 2:a världskriget. Imponerande bra film som hamnar högt bland mina favoriter. SE DEN!
Jamesa
2017-11-06
Intressant och bra norsk.
RustyFilm
2016-12-10
Det här blev en riktig kioskvältare i Norge när den kom, en miljon biobesökare under första året. Det handlar ju om Norska motstånds-rörelsens största hjälte, Max Manus. Man har ju tagit del av mycket berättelser från andra världskriget men om Max M visste jag inget om innan jag hade sett filmen. Det är snyggt producerat och ganska så spännande och så är det ju alltid extra intressant när det som berättas har en verklighetsbakgrund.
Grillo
2016-05-04
Bra. För att vara en biografi tyckte jag tyvärr det var för lite fokus på personen dock, men intressant och välgjort. Blir mer personlig mot slutet. Ett problem var att jag aldrig riktigt lärde känna bifigurerna så man brydde sig inte jättemycket när de dog... Verkar ha hållit sig hyfsat nära verkligheten.