Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Matrosen och stjärnan


Matrosen Querelle går iland i Brest och söker sig till en bar där han försöker hitta någon som är villig att köpa det opium han tänker smuggla iland. På baren finns också sångerskan Lysiane.


Originaltitel Querelle
Regissör Rainer Werner Fassbinder
Manus Burkhard Driest, Rainer Werner Fassbinder
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Franco Nero, Jeanne Moreau, Brad Davis, Laurent Malet, Hanno Pöschl, Günther Kaufmann, Burkhard Driest, Roger Fritz, Dieter Schidor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 454
Filmnummer 4523

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2021-10-13
En sliskig och tillgjord gay-film där muskulösa män i yrkeskläder och tighta linnen ständigt trånar efter att spänna på varandra. Säkert många som upplever den som kontroversiell och provocerande. Jag skulle tro att det är tänkt som en parodi på klassiska heterosexuella äventyrsfilmer och romantiska filmer. NileCity tycker jag är underhållande, men det här tilltalar mig inte alls.
Albion
2020-10-31
Filmad teater av sämsta provokativa, vämjeliga sorten. Kan vara bland det sämsta jag sett...Betyg svag 1;a, 1-
Asmorod
2019-03-10
Bortom ointressant.
origC-J
2013-10-18
Såg (om) den på CInemateket i Malmö. Snacka om att större delen av publiken inte visste vad som väntade, har aldrig sett så många gå från en visning där. Och det är inte en film för alla, med sin extremt stiliserade stil i scenografi, ljussättning, skådespel, och såklart homoerotiken. Det ligger nog mycket i Fassbinders uttalande att det är en film om romanen, han är ju inte så intresserad av att berätta grundhistorien. Stora delar avfärdas med en simpel voiceover, och det gör att filmen inte har något riktigt driv. Men den är ju snygg och ovanlig, i estetik och den homoerotiska blicken. Lite von Stroheim möter Kenneth Anger. En fyra från hjärnan mer än hjärtat.
AndreaFurberg
2013-10-14
fin film, saknade dock cinematekets utlovade undertexter och till råga på allt, burkigt ljud!
haajen
2013-10-10
En fascinerande och aningen svårbegriplig film. Det är mycket ojämnt men det är en film som känns väldigt personlig och det är inte ofta man ser något så utpräglat homoerotiskt. Snygg i all sin artificiella prakt.
Floop
2013-04-27
Så himla konstig!
JimCarrey
2013-04-16
Rainer i högform. Mycket vacker filmatisering där fassbinder lägger till ett extra lager
Phonomancer
2010-05-26
Each man kills the thing he loves, na na na naaa, na na na naaa. Karaktärerna påminde mig mycket om Pierre & Gilles fotografier.
Rune2000
2010-01-04
Det som börjande som en intressant och mycket lovande film men blev i slutändan en rörig och omotiverad historia. Jag kunde verken förstå eller acceptera karaktärerna och deras handlingar rakt genom hela filmen. Som tur hade "Querelle" fantastisk cinematografi som räddar den från en fullständig flopp i min bok.
Visa äldre kommentarer »