Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Masters of Horror - The Black Cat


Elfte delen i andra säsongen av Masters of Horror. Edgar Allan Poe kämpar med sitt skrivande samtidigt som han måste ta hand om sin sjuka fru. Han plågas av en svart katt som antingen kommer förstöra hans liv eller inspirera honom till att skriva en av hans mest kända historier.


Originaltitel Masters of Horror - The Black Cat
Regissör Stuart Gordon
Manus Stuart Gordon, Dennis Paoli
Genre Skräck, 2000-tal
Skådespelare Jeffrey Combs, Elyse Levesque, Christopher Heyerdahl, Eric Keenleyside, Ken Kramer, Patrick Gallagher, Aron Tager
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 243
Filmnummer 49931

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Grillo
2014-10-30
Jag skrev en kommentar 28/8-12 när jag såg den här sist och den kan jag stå för fortfarande, även om Combs kör sitt vanliga överspel speciellt när han är full. Funkar dock rätt bra här. Precis som förra gången satt jag och pluggade Poe i någon timme under tiden jag såg filmen. Väldigt intressant och sorgligt liv han verkar ha levt... Gamla kommentaren: "Jag blir mer och mer fascinerad av Poe och det här var ett intressant porträtt av honom även om det verkar ha varit lite överdrivet baserat på den mer balanserade beskrivningen på Wikipedia. Kanske Jeffrey Combs bästa roll och ett av de bästa Masters of Horror-avsnitten."
TheHorrorfan
2014-05-28
Andra säsongens första 1a. Mörk och dyster. Sedan att det utspelar sig, så långt tillbaka i tiden är verkligen inget plus. Sämsta delen hittills.
AlbinWesley
2014-02-26
Jag tycker inte det är lysande, men jag gillar ändå greppet att kombinera nåt slags biografisk fiktion med ett av Poes faktiska verk. Det blir lite som en dålig Naked Lunch. Fast inte dålig direkt. God nog för svag trea.
SilkyMoll
2013-07-12
Tycker att denna del är helt ok. En svag trea blir det för mig då jag har svårt för filmer som matar ut så mycket ångest. Dock är den väldigt snygg och så tycker jag att manus och skådespelarinsatser är bra!
ziferN
2012-09-23
Småmysig, smått spännande, intressant och underhållande MoH-del som helt klart tillhör en av dom bättre i serien. Storyn är kul och intressant, mest eftersom det handlar om Edgar Allan Poe och en av hans berättelser. Jeffrey Combs är som vanligt kul och underhållande att titta på och här glänser han verkligen, förmodligen en av hans bästa skådespelsprestationer. Riktig kult-favorit! Men jag måste säga att dom sista tio minuterna inte var lika bra som resten av delen, men jag tyckte faktiskt om avslutningen! Så ja.. helt ok tidsfördriv som var intressant, smått spännande och underhållande!
Noseman2005
2012-08-13
Med risk för att övervärdera det här avsnittet ger jag stående ovationer till såväl ensemblen som regissören och manusförfattarna(-en?). Med glädje och respekt tar de sig an en hyllning till författaren Edgar Allan Poe och blandar friskt mellan det biografiska och det litterära. Det blir kanske inte så skräckigt, men dock galet och utan den självironi/-distans som större delen av andra säsongen av MoH annars lider av. Detta trots att Jeffrey Coombs (som är förvånansvärt lik Bruce Campbell) spelar huvudrollen. Ett av guldkornen i serien.
martineden
2012-07-15
[rek. 3] En av mina favoriter i serien!! Stuart Gordon är en av de regissörer i serien som levererat mest kvalitativa bidrag i MoH. Detta är en mycket bra tolkning av E. A Poes THE BLACK CAT där biografiska inslag från författarens liv vävs in i berättelsen. Combs är underbar som författaren och ganska porträttlik. Fina miljöer och kostymer samt snyggt hur vissa färger accentueras och framhävs. Även musiken ska nämnas som ett positivt inslag. 3+.

2010-12-18
Helt ok och lite intressant och spännande men trodde denna skulle vara lite bättre och han var ju ganska idiotisk och man ska ju inte ha fåglar och fiskar då man har katter eller tvärtom.
Kosmoskorven
2010-11-22
Ointressant som fan!
sannaohhh
2010-07-28
egentligen en 2:a men den va ändå rätt underhållande. fast ful som satan.
Visa äldre kommentarer »