Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Mary Queen of Scots


Den skotska drottningen Maria Stuart återvänder till Skottland efter en kort tid som Frankrikes drottning efter att den franske kungen Frans II avlidit. Tillbaka i Skottland gör hon anspråk på den engelska tronen som hon enligt den katolska kyrkan är berättigad till, men som innehas av Elizabeth I.


Originaltitel Mary Queen of Scots
Regissör Josie Rourke
Manus Beau Willimon
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, James McArdle, Guy Pearce, David Tennant, Adrian Lester, Ismael Cruz Cordova, Brendan Coyle, Martin Compston, Ian Hart, Gemma Chan, Maria Dragus, Eileen O'Higgins, Liah O'Prey, Izuka Hoyle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 151
Filmnummer 127999

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-11-16
Har alltid varit svag för historiska filmer även om det kanske inte alltid stämmer överens med verkligheten. Denna film blir en aningen seg, men skådespelarna är bra...
amam
2021-02-03
Saoirse Ronan gör ett bra jobb men resten är bara rörigt och fattar inte gimmicken med att casta färgade skådisar i en historisk film med historiska karaktärer för att ersätta vita.
KyLLo
2021-01-31
Bra skådespelare, men handling och dialog tycker jag inte om. Rollpersonerna är motbjudande.
martingo89
2020-12-25
En woke historierevision där medeltida Skottland tydligen bebos av afrikaner och asiater. De försöker även klämma in homosexualitet i filmen, inte visste jag att medeltida skottar som var superreligiösa var såpass toleranta gentemot homosexuella redan på 1500-talet! Låt oss inte förglömma det obligatoriska "män är dåliga" budskapet. Om du vill veta sanningen bakom denna historiska konflikt så är det bättre att leta upp en seriös dokumentär om ämnet istället för att se denna filmen.
HerrNenne
2020-06-27
Har sina stunder, men ofta är det bara en seg historielektion trots att den försöker piffa upp det. Stor humor när folk blir arga på grund av val i casting och framtoning när det gäller filmen. Stackars kränkta män. Ps. Margot Robbie är magnifik i varenda scen hon är med i.
viffslan
2020-05-17
Håller helt med StureStenhög, Ronan och Robbie är helt fantastiska! Ronans insats lyfter filmen enormt. Men rörig story minst sagt och dessutom så mörka bilder så man knappt ser vem som är vem.
StureStenhög
2019-05-24
Det är ett intressant historiskt skeende det här, så det är inte konstigt att populärkulturen återvänder till den titt som tätt, och det får den gärna fortsätta göra, men då ska man helst vara mer intresserad av historia än vad den här filmen är. Det här är tyvärr alldeles för mycket av 2010-talsprodukt. Rörigt berättad är den också, det blir många karaktärer att hålla reda på, och inte så mycket tid till att lära känna dem. Inte heller får man någon riktig känsla för tidens gång. Men det är en ambitiös produktion, och i Saoirse Ronan och Margot Robbie har man två av sin generations bästa skådespelare, så det finns åtminstone en del att uppskatta på ett hantverksmässigt plan
mammene
2019-05-21
Något rörig och då svårt att hålla reda på alla turer och människor. Men det visar en värld av maktkamp och intriger, där det verkar svårt att lita på någon. Ingen lätt tid att leva i. Är mycket imponerad av Saoirse Ronans skådespelarinsats. Jag gillar historiska filmer som väcker intresse och det gjorde den, det räcker till en svag trea.
Dutch
2019-02-21
Ganska så vedervärdig film
myslas
2019-02-19
"How cruel men are". På något sätt är den här filmen som utspelar sig för mer än 400 år sedan en bra bild av hur det är ännu idag. Män som är livrädda för kvinnor i maktposition konspirerar för att få bort dem fortast möjligt. Foto, musik och skådespelarinsatser är på mycket hög nivå. Det filmen faller lite på är ett ganska rörigt manus som försöker klämma in så mycket som möjligt på två timmar, även om det blir bättre under andra halvan. Bra film ändå.
Visa äldre kommentarer »