Marley och jag
2008
USA
120min
IMDb
Nygifta John och Jennifer Grogan skaffar sig en hund, Marley. Men Marley har inga planer på att snällt foga sig som husdjur och paret Grogan får kämpa med en hund som gör lite som han själv vill, men som till slut kanske kan lära dem något om livet.
Originaltitel |
Scott Frank, Don Roos |
Genre |
Drama, Komedi, Familjefilm, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare |
Owen Wilson, Jennifer Aniston, Haley Bennett, Eric Dane, Alan Arkin, Nathan Gamble, Clarke Peters, Marc Macaulay, Sandy Martin, Haley Hudson, Jennifer Wiener, Kathleen Turner, Ann Dowd |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
3929 |
Filmnummer |
67001 |
Det här är en film för alla som älskar hundar. Eller för den som förundras över att Jennifer Aniston alltid verkar ha styva bröstvårtor. Men mest för hundälskare. För det är just mannens ... Läs mer »
John och Jennifer Grogan (Owen Wilson och Jennifer Aniston) är ett nygift par som bestämmer sig för att bilda familj. De jobbar båda som journalister och bestämmer sig för att så sakteligen bil... Läs mer »
Det nygifta paret John och Jennifer Grogan vill ha lite mer spänning i tillvaron så de bestämmer sig för att skaffa en gullig liten hundvalp. Vad de inte vet är att hundvalpen \"Marley\" är den ... Läs mer »
John Grogans självbiografiska storsäljare Marley och jag kom ut 2005 och det var väl mer eller mindre självklart att en film skulle göras förr eller senare. Jag fick boken av en vän och tyckte ... Läs mer »
Det är en fin berättelse om kärleken till en hund. Men jag känner inte särskilt mycket för människorna i berättelsen. Och så irriterar jag mig på att de faktiskt behandlar hunden ganska illa.
Hade väl inte så höga förväntningar på detta, en trevlig romantisk komedi tänkte jag. Blev lite mer än det och det var i stor del hunden som hade huvudrollen och satte agendan. Många neeej, utbröt när Marley härjade runt, samtidigt var det en relationshistoria som kändes rätt trolig. Till slut blev det rätt härligt att följa den här familjen.
Börjar lite flamsigt och så men framåt halva filmen så växer sig historien och filmen skildrar hyfsat livets upp och nedgångar på ett roligt och bra sätt.
Otrolig larvig film. Passar inte mig!!!
Ken och Barbie och en odräglig hund. Orkar inte se färdigt.
En film utan en egentlig riktig handling.
Första gången jag såg filmen grät jag massor när jag såg klart filmen. Den berörde mig så starkt och hårt att jag var ledsen över filmen i några dagar. Så sann, stark, rolig och bra film men klarar inte av att se den igen så såg jag den igen för andra gången så grät jag lika mycket. Två andra filmer som berör mig riktigt lika starkt är Hachiko och Red dog. Klarar inte av att se de här tre filmerna med hundar. Gråter bara massor då.
Läste boken då jag hittade den hemma i min kusins bokhylla. Brukar inte falla för liknande böcker men denna gillade jag verkligen. På några dagar hade jag läst ut den, med tårar i ögonen under de sista sidorna.
Därefter blev det till att kolla på filmen och hoppas att den inte var alltför tramsigt gjord. Jag blev glatt överraskad vilket djup filmen hade trots den komedi-aktiga början. Den blir bara bättre och bättre och i slutet kan jag inte låta bli att gråta (igen). Riktigt bra! Når inte riktigt en femma men absolut en stark fyra.
Jag trodde verkligen det skulle vara en tramskomedi, och hoppades på att hunden inte skulle prata. Typ den nivån. Men är glatt överraskad att det var en mysig film om en fin relation.
Tycker den tippar över mer på dramasidan än på komedi. Bra då den inte var för tramsig av sig.