nya casino utan svensk licens

Marionettmästaren

Filmen handlar om den kinesiske dockmästaren Li Tianlu under första halvan av 1900-talet.

Filminfo

Originaltitel Hsimeng jensheng
Alternativ titel In the Hands of a Puppet Master, The Puppetmaster, Xi meng ren sheng
Regissör Hou Hsiao-hsien
Manus Chu Tien-wen, Wu Nien-jen
Skådespelare Li Tianlu, Lim Giong, Lin Chung

Ful_fisk
2019-09-18
Gud så tråkig. Har funderat på att ge Hsiao-hisens film Sorgens stad (1989) en andra chans, men den känner jag inte mycket för att ge efter det här. Händelselösa bilder varvas med intervjusekvenser där det berättas om något som hade varit mer värt att glo på... Blir varken hackat eller malet till slut, bara sövande trist.
#54
2014-01-06
Inte särskilt engagerande.
skitbad
2008-07-23
Förövrigt kanske HHH´s bästa hittills, tillsvidare får den en väldigt stark 4:a men kan mycket väl bli en 5:a (alltså topp-100 kandidat), det känns dessutom som att den växer i minnet.
skitbad
2008-07-23
Filmen är så makalöst meditativ i både tempo och stämning så jag blir helt överväldigad, man flyter igenom filmens 142 minuter.
Mojok
2008-02-19
En fin HHH, men jag är skeptisk till intervju-inslagen som kändes som en ganska onödig brytning till den annars genom-Ozu:iga atmosfären och tempot (vars arv HHH för övrigt är oerhört duktig på att behandla). Fin dockspelsteater dock :)
Filmgalning
2004-01-12
Filmen är bra men har lite för långsamt tempo.