3.6

Maria Larssons eviga ögonblick

Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Hon är gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson som är en hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Maria är också mor till en barnskara som till sist ska komma att rymma sju barn. Fotografen Sebastian Petersson, lär henne att fotografera och Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon.

Originaltitel Maria Larssons eviga ögonblick
Alternativ titel Maria Larsson's Everlasting Moment
Regissör Jan Troell
Manus Niklas Rådström
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Jesper Christensen, Maria Lundqvist, Amanda Ooms, Claire Wikholm, Emil Jensen, Ghita Nørby, Antti Reini, Ann Petrén, Maria Kulle, Hans Alfredson, Livia Millhagen, Hans Henrik Clemensen, Callin Öhrvall

Skapad 2019-11-26 av crawler
Bara namnet: Jan Troell. Det klingar troligen mer av klassiskt svenskt filmhantverk än någon annan nu levande regissör, då den ena efter den andra av den forna skolans jättar har fallit. Efter Be...   Läs mer »

Dele
2022-04-26
Jag uppskattar ju filmer med ambition att skildra det verkliga livet (och samhället) och när det är så här proffsigt genomfört så finns inte mycket att klaga på. Välspelat, välkomponerat, engagerande och en liten historielektion. Fint!
2020-02-03
En himla massa elände men när det är vackert så är det väldigt vackert och jag älskar kamerans och fotografiernas kraft och önskar det hade varit mer än det. Hade gärna sett den vara än mer eskapistisk än biografisk.
2018-02-27
Den här filmen imponerade inte alls på mig tyvärr!!
Roswall
2017-09-27
Sevärd båda av historiska och estiska skäl.
RustyFilm
2016-12-10
Kameran har här en framträdande roll i filmens handling och det har den även i filmens utförande, fängslande foto. Och det är väl naturligt när Jan Troell står för både regi och manus. Persbrandt har en av huvudrollerna. Det som skitstövel, å det ligger ju bra till för honom. Tycker nog att det här blev en ganska så långtråkig filmupplevelse men en berättelse i en så här gammalmodig episk stil får man sig inte till livs så ofta. Så det är synd att klaga
Krantzylvania
2014-09-28
Snygg film, lite osammanhängande ibland. Malmö verkar vara en samlingsplats för människor,varenda svensk dialekt är representerad.
bobkatt
2014-07-06
trodde jag skulle tycka bättre om den. fint foto, fin kostym och sådär, men lyckades, trots tragik i överflöd, aldrig riktigt beröra mig.
Daesu
2014-01-12
Den vettigaste filmskaparen inom svensk film idag.