Mannen under trappan

Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har en framstående tjänstemannaposition inom kommunen. Han är till sin häpnad gift med Paula som han beundrar gränslöst - hon är en framgångsrik konstnär. De har två fina barn och nu har de flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar. Ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med glasveranda och utsikt över åkrar och skog. De är en ovanligt lyckad familj. Men när Fredrik en sömnlös natt kommer ner i hallen står någon där. En vuxen man, hårig, mörk och smutsig. Han säger sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Fredrik försöker bli av med mannen under trappan, men gång på gång framhärdar han: jag bor här.

Originaltitel Mannen under trappan
Regissör Daniel Lind Lagerlöf
Manus Anders Weidemann
Genre Mini-serie, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Jonas Karlsson, Frida Westerdahl, Per Sandberg, Tina Råborg

horsy2
2019-02-11
Redan i början anar man hur det kommer att sluta. Jag tänkte att så uppenbart kan det väl ändå inte vara? Jo, det kan det visst visar det sig! Just att det var SÅ FÖRUTSÄGBART var faktiskt det enda som fick mig att tro att det skulle sluta annorlunda. Skulle vilja ge den en etta, men jag tyckte faktiskt den var bra fram till upplösningen. Den får två.
jlam
2019-02-04
Hermansons roman är mästerlig (det märks att hon gillar The Shining) och i tv-versionen får Jonas Karlsson såklart dra tyngsta lasset och gör det bra. Frida Westerdahl som frugan är blekare, men det här materialet går det inte att misslyckas med. Boken var f ö mer tvetydig ang om det verkligen fanns något skumt i huset.
asasae
2019-01-22
Obehaglig, tung, mystisk film. Kände att jag inte gillade filmen, samtidigt som jag ville veta slutet lika mycket. Tveäggat och konstigt!
2018-01-07
Inte alls tokig!!! Går att se en och två gånger!!
Jamesa
2017-12-06
Bra av Jonas Karlsson.
AlbinWesley
2016-05-23
Bra stämning, bra Jonas Karlsson, bra berättelse. Mindre bra övriga skådespelare, jag har väldigt svårt för den sortens suddiga flashbacks som används i berättandet - det är varken snyggt eller nödvändigt för berättelsen, och det blir helt klart lite onödigt utdraget då det ju faktiskt inte händer särskilt mycket i de två mittenavsnitten. Men i övrigt mycket bra!
Eat_the_rich
2015-03-17
Jonas Karlsson är bara helt fantastisk.
wiberga
2015-01-30
En av mina absoluta favoriter. Serien är dessutom mycket bättre än boken.
TheHorrorfan
2014-07-18
Började ganska bra, men redan efter första avsnittet så spårar det. Slutet kunde man förutse redan i avsnitt 2.
Asmorod
2014-05-26
Jonas Karlsson spelar bra som alltid... medan Frida Westerdahl spelar över mer än Tommy Wiseau spelar under.