Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mannen som visste för mycket


Ett engelskt par på semester ska finna och befria deras kidnappade dotter. En fransman mördas men hinner tala om att en utländsk ambassadör kommer att mördas under ett besök i London. En spionorganisation utövar utpressning, med att skada eller döda deras dotter, när de skall gå till polisen.


Originaltitel The Man Who Knew Too Much
Regissör Alfred Hitchcock
Manus A R Rawlinson, D B Wyndham-Lewis, Charles Bennett, Edwin Greenwood, Emlyn Williams
Genre Thriller, Mysterium, 30-tal
Skådespelare Peter Lorre, Leslie Banks, Edna Best, Frank Vosper, Nova Pilbeam, Pierre Fresnay, Hugh Wakefield, Cicely Oates, George Curzon, D A Clarke-Smith
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 931
Filmnummer 3788

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BarryHero
2023-08-23
Väldigt tidig Hitchcock som förstås är långt ifrån något av hans större mästerverk, men den har ändå en typisk Hitchcock-handling och actionsekvenserna mot slutet är faktiskt riktigt intensiva. Peter Lorre passar bra i sin skurkroll. Har även sett den nyare filmen med samma namn med Jimmy Stewart men kan inte minnas att den var särskilt lik.
fisk0
2020-03-12
Tycker den över lag var riktigt stark, visst finns det åldrade aspekter, och är ju ett lite märkligt drag att tidigt introducera Edna Bests karaktärs meriter, men sedan låta henne vara passiv genom nästan hela filmen. Peter Lorre gör över lag en bra roll, kanske inte helt övertygande när han ska vara hotfull, men väldigt effektiv som lugn och metodisk under de överraskande våldsamma actionscenerna. Lutar ändå åt en svag 4:a.
#54
2018-11-25
Jag tror att jag föredrar nyinspelningen.
Sokkan
2017-02-22
Peter Lorre 5/5
Stygga-Vargen
2016-10-16
Även om det inte är en av Hitchcocks bättre så är den ändå ganska bra och spännande.
Krille80
2015-01-05
Jag måste säga att jag verkligen uppskattar denna 30-talsversionen. Främsta anledningen till detta är utan tvekan Peter Lorre som var en skådis som jag nästan önskar skulle vara med i alla filmer jag ser. Här gör han en underbar skurkroll och som vanligt är han fantastisk. Något som överraskar mig är hur våldsam och dödlig filmens avslutning är. Väldigt intensivt och underhållande på samma gång. Filmen har ju också en av de allra bästa "kasta stolar-fighterna" någonsin på film. 4-
ClintanTheKing
2013-10-26
Inte alls lika bra som nyinspelningen som även Hitchcock gjorde. Ganska liten film som känns rätt betydelselös. Jag gillar dock slutkvarten.
NtoNW
2013-02-17
Gillar verkligen den här filmen som är betydligt mer inspirerad än remaken Hitchcock själv gjorde. Fyndigt på flera håll och bra skådespeleri fr a av Peter Lorre.
gurra-91
2012-08-05
Tänk jag trodde nästan det var omöjligt att såga en Hitchcock film men jag antar att jag hade fel. Fullkomligt usel på alla sätt och vis!
PierreLunaire
2011-10-23
Grundberättelsen var bra nog för att Hichcock skulle göra ett nytt försök 20 år senare. Den är sevärd även i den tidiga versionen men inte något mästerverk. Men ur historisk synvinkel är den ändå rätt kul att se. En hel del humor mitt i försöken att vara spännande, men också intressant med tanke på att den gjordes några få år innan andra världskrigets utbrott och som tema har ett mordförsök som skulle kunna starta ett nytt världskrig.
Visa äldre kommentarer »