Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mannen som slutade röka


Den unge Dante får ärva 17 miljoner av sin far, men bara på ett villkor: inom 14 dagar måste han sluta röka. Eftersom han är kedjerökare blir det inte lätt. Om han inte lyckas tillfaller pengarna Dantes tråkiga farbror.


Originaltitel Mannen som slutade röka
Regissör Tage Danielsson
Manus Tage Danielsson
Genre Komedi, 70-tal
Skådespelare Gösta Ekman, Grynet Molvig, Toivo Pawlo, Holger Löwenadler, Gunn Wållgren, Olle Hilding, Carl-Gustaf Lindstedt, Pierre Lindstedt, Jan-Olof Strandberg, Margaretha Krook, Stig Ossian Ericson, Stig Torstensson, Olga Georges-Picot, Marianne Stjernqvist
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4038
Filmnummer 2927

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RichardEk
2023-07-23
Ännu en film av Hasse och Tage som är riktigt underhållande första halvan, och långdragen i den andra. En handling som skulle kunna komma från Kalle Anka, men gjord med den bravur som skulle blomma ut i form av herr Gunnar Papphammar. Men det går på tomgång, och inte ens en häpnande vacker Grynet Molvig kan rädda filmen mot slutet. En svag trea.
tommie
2022-02-09
Rätt kul, men handlingen blir lite för tunn för att hålla i 100 minuter.
HerrNenne
2022-01-31
Jag gillar Gösta Ekman men det är det enda.
Dream
2022-01-18
En underskattad svensk film och nästan bortglömd tack vare Jönssonligan osv. Men som sagt sjukt rolig för en gångs skull inte många Svenska rullar som är det.
BarryHero
2021-01-08
Vet inte om jag tidigare sett en ung Gösta Ekman - man känner knappt igen honom från den Gösta Ekman man är van att se. Han har definitivt starpower och gör en bra insats i huvudrollen. Filmen är i övrigt härligt daterat med alla referenser till rökning och 70-talsnakenheten. Härliga bilder av ett gammalt Stockholm.
Starkbröl
2020-12-25
Oväntat tråkig, tyvärr... även om Ekman är Ekman.
labi
2020-06-03
Var det här Tage Danielsson stod naken bakom kameran för att Gösta och Grynet skulle slappna av? Gösta är magnifik här!
mammene
2020-04-08
Gillade det här mer än jag trodde. till att börja med var det lite farsartat, men det lugnade ner sig lite, fast sansat blev det aldrig. En ganska knepig, men egentligen ganska smart ide och kul hade man efter vägen. Och som påpekats förut ganska befriande att se när han flänger runt och jagar damer, undrar om det hade släppts igenom i denna pk-tid.
F-M-J
2020-03-11
Mysig komedi i en tid då moralpaniken ännu inte strypt vårat samhället.
Barneyk
2019-10-01
Håller ett högt och underhållande tempo genom ungefär halva filmen, men tappar rätt mycket efter det. Håller ändå till en svag trea, mycket som är kul och Gösta Ekman är fantastisk. Men också mycket som åldrats riktigt illa.
Visa äldre kommentarer »