Mannen med den röda masken

Sir Edward Markham har fått en förbannelse över sig som har vanställt hans ansikte. Han hålls fången på sin brors vind för att vara ur vägen. Han rymmer dock därifrån och ger sig i lag med en ganska skrupelfri läkare.

Originaltitel The Oblong Box
Alternativ titel Edgar Allan Poe's The Oblong Box
Regissör Gordon Hessler
Manus Lawrence Huntington, Christopher Wicking
Genre 60-tal, Skräck
Skådespelare Vincent Price, Christopher Lee, Rupert Davies, Uta Levka, Sally Geeson, Alister Williamson, Peter Arne, Hilary Heath, Maxwell Shaw, Harry Baird

dudson
2014-06-07
Seg och skapligt trist. Fast filmen bjöd på några fina hals skärningar och en härlig Vincent Price.
Grillo
2012-09-26
Trist och seg och ansiktet var en besvikelse när det väl visades, även för 1969. Dessutom har Price och Lee helt för lite att göra.
Kurganen
2010-02-04
I den inledande scenen med voodoo-ritualen förvreds mitt ansikte av ogillande. Skulle detta bli en jävla voodoo-film? Som väl var visade sig min oro obefogad. Istället kom lejonparten av filmen att utspela sig i 1800-talets England med dess ståtliga miljöer. Det är väldigt mycket som är bra med The oblong box men det finns också lite tramsigare inslag. Jag menar då inte snubbelhumor men det finns sekvenser som inte riktigt skulle fått komma med då de bryter stämningen. I övrigt är det en gedigen rulle engelsk skräck. VIncent Price kan jag tycka är en smula ensidig, och har alltid varit det, medan Christopher Lee som vanligt är ståtlig att beskåda. Emellertid är skådespelet generellt i linje med den här typen av film, dvs bra och passande. Kortfattat är Theoblong box en trivsam och klart godkänd skräckfilm från en överstånden tid.
idd
2008-01-10
price å lee är såklart alltid fantastiska att se å att få se dem i samma film gav riktigt höga förväntningar som tyvärr inte riktigt infriades pga av ett slappt manus som känns alltför oengagerat å inte sticker ut nånstans.. helt enkelt för tamt på alla sätt.. helt ok, men både regissören å skådisarna har mkt högre potential!
oan
2007-06-03
hehe .. lite småskön
Bomkia
2006-03-27
Det här funkar då verkligen inte för mig. Småsegt, smålöjligt - inte särskilt skrämmande. Bra slut. 2+