Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mannen från Tokyo


Den 'odödliga' Tetsu tvingas bort från Tokyo av sin yakuzachef. Färgsprakande 60-tal, av den relativt kända Suzuki.


Originaltitel Tokyo nagaremono
Alternativ titel Tokyo Drifter
Regissör Seijun Suzuki
Manus Kôhan Kawauchi
Genre 60-tal, Action, Drama
Skådespelare Tsuyoshi Yoshida, Ryuji Kita
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 292
Filmnummer 3146

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


asirapdnartsejlil
2024-04-06
Tja, titellåten "Tokyo nagaremono" är ju häftplåstrig nog att etsa sig fast i minnet ett tag, eftersom den upprepas fler gånger än kanske strikt nödvändigt. T.o.m. regissören uttryckte skepsis mot låtens överexponering då filmen ännu befann sig på manusstadiet. Ofta snyggt, men innehållslöst filmskapande och huvudrollsinnehavaren saknar den bisarra sorts charm som hans kufiga motsvarighet i Branded to Kill har. Seijun Suzuki är originell, men hans kriminalfilmer väger lätt i jämförelse med exempelvis Kurosawas.
hsimpson
2021-09-30
Mycket sämre än Youth of the Beast. Diggar sången, och några scener är snygga, men det är ack så tråkigt. Jag fick faktiskt Kaurismäki-vibbar av detta, men har svårt att säga varför.
Björkman
2019-11-12
Halvvägs in i filmen hade jag redan tröttnat, men tvingade mig att se klart hela. Svajigt skådespeleri, obegåvade karaktärer och händelseförlopp, ihopstressad handling samt ingen större nerv. Slagsmåls- och pistolduellscenerna är bedrövligt dåliga. Lägg därtill ett par skrattretande produktplaceringar för en hårtork och x antal onödiga sångnummer. Har svårt att tänka mig att filmen ens var nära att vara en kioskvältare när den var ny. En B-rulle helt enkelt.
MaxMackan
2015-04-05
Jag uppskattar nog filmen mer än vad jag gillar den. Förstår varför den är omtalad, den är vackert filmad och stilistisk. Men samtidigt rätt intetsägande.
auragolf
2014-02-06
Intessant gengrefilm. Ställvis fint foto, intressanta vinklingar och fin användning av färg. Historien i sig var ju en typisk uppgörelse mellan olika gangsterklaner. Men eftersom Sergio Leones spagettiwesternfilmer är så hypade kan man med befog fråga sig varför Seijun Suzuki inte lyfts fram. 'Tokyo Drifter* var minst lika bra stilistisk som nåt Leone gjort. Och till skillnad från Leones utdragna filmer förstod Suzuki att hålla filmen kort. Ska bli intressant att se nån av Suzukis andra Criterion-listade filmer!
Raimo_1985
2012-12-01
Väldigt bra.Flippat och annorlunda.
Mekong
2012-09-04
Sjyst 60-tals stämmning och snyggt filmat på sina ställen. Men det blir lite för tunnt och rent fånigt för att jag ska bli helt såld.
jallek
2012-08-28
Slutscenen är helt galet snygg!

2012-08-23
Blir fullkomligt kvävd av att vara alldeles för typisk för dess genre och avsaknar den originalitet som bra japansk film från 60-talet brukar innehålla.
SID6581
2012-01-03
Är ingen fan av Suzukis gangestfilmer och "Branded to kill" var för långdragen för min smak, trots dess roande knasigheter. Mannen från Tokyo känns dock som Suzukis jämnaste och mest stiliserade av hans gangsterfilmer. Den är minst sagt läcker och det väger upp för mig till den grad att den ganska ointressanta intrigen spelar mindre roll. Med andra ord, ska man se någon av hans gangsterrullar från 1960-talet är det denna :)
Visa äldre kommentarer »