Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Mannen från Mars


Ett rymdskepp landar i Washington DC. Ombord finns utomjordingen Klaatu som kommit till jorden för att försöka skapa fred. Militären beskjuter Klaatu som måste föras till sjukhus. Han lyckas rymma och tvingas att försöka bevisa för världen att han kommit med fredliga avsikter.


Originaltitel The Day the Earth Stood Still
Regissör Robert Wise
Manus Edmund H North
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, 50-tal
Skådespelare Michael Rennie, Patricia Neal, Hugh Marlowe, Billy Gray, Sam Jaffe, Lock Martin, Edith Evanson, Frances Bavier, John Brown (I), Frank Conroy, Olan Soule, Rush Williams
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1448
Filmnummer 4896

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av Rollywood
Ett UFO landar i Washington med utomjordingen Klaatu (Michael Rennie) ombord. Han kommer för att varna jordens invånare om en framtida fara och önskar tala med alla världens ledare om saken. Men a...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av AddeColciago
Ett rymdskepp landar i Washington och ur kliver utomjordingen Klaatu. Han är på jorden för att försöka skapa fred, men får tyvärr ingen större respons. För att undvika militären och andra b...   Läs mer »

Kommentarer


92axha10
2018-12-18
Sci-fi klassiker som levererar budskap, robotar och coola utomjordingar.
LundstedtJ958
2017-09-09
Lite tveksamt budskap i slutscenen kanske.
Ful_fisk
2016-08-21
Bra, stilbildande science fiction-film med ett bra budskap, minnesvärda karaktärer och grym musik av Bernard Herrmann. Coola scenerier också. Ett par klichéer håller tillbaka filmen en smula, men inte för mycket. En fråga bara... Vart tog ungen som hade en sådan stor roll vägen under tredje akten?
Stygga-Vargen
2016-07-24
Den här filmen var långt före sin tid. En riktig sci-fi-klassiker som är värd att ha samlingen. Väldigt snygga specialeffekter och duktiga skådespelare.
MaxMackan
2015-08-27
Smart kommentar som håller rätt bra. Vi har inte blivit mycket smartare och fredligare sen 50-talet...
Count_Duckula
2014-08-28
Sevärd, om än ålderns tand satt sina tydliga spår.
F-M-J
2014-08-11
Sensmoralen är lite tvetydig. Dessutom altineras de smarta dialogerna med stora logiska luckor i manuset. Sen kan jag inte dra mig från att påpeka att det viftas med den amerikanska flaggan lite väl mycket för min smak. Stark tvåa.
zonk
2014-07-27
Mycket 50-talskänsla, men det händer verkligen inte mycket..
the-godfather
2013-10-04
Har länge velat se denna. Och igår så fick jag chansen efter att ha inhandlat denna. Det jag blev var lite besviken. hade inte väntat mig super effekter eller något liknande med tanke på när filmen är gjord. Men efter vad man har hört om denna så levde den inte upp till förväntningarna. Men den underhöll iallafall och den är ett tidsdokument från den tid så det handlade om öst och väst, man känner spänningarna i luften. Men den har ett värde som gör att den går att se om men ett mästerverk, nej det är den inte. Filmen är bra men inte så bra. Så den får en sval fyra utav fem. Bättre än många science-fiction filmer idag. Det säger ju en hel del.
Javel
2013-04-08
"Var fredliga, annars utplånar vi er planet"
Visa äldre kommentarer »