Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Mannen från havet


Detta är en romantisk, men också en mycket tragisk historia, baserad på Joseph Conrads klassiska novell "Amy Foster". Den utspelar sig under sekelskiftet i Cornwalls dramatiska och obarmhärtiga omgivningar. Amy Foster är en ung flicka, som sällan säger någonting, och däreför uppfattas som efterbliven av sin hänsynslösa omgivning. Hennes liv förändras för alltid, då hon under en storm hittar den ukrainske Yanko, som är den ende överlevande efter ett våldsamt skeppsbrott. Han lägger sitt liv och sin bottenlösa tillgivenhet i Amys händer, men de får båda stå ut med intolerans från de så vanligtvis gudfruktiga människorna i deras omgivning. Deras romans är på kollisionskurs med tragedin...


Originaltitel Swept from the Sea
Regissör Beeban Kidron
Manus Tim Willocks
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Ian McKellen, Rachel Weisz, Vincent Perez, Kathy Bates, Joss Ackland, Tom Bell (I), Zoë Wanamaker, Tony Haygarth, Fiona Victory
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 61
Filmnummer 3649

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2006-06-13
sådär. weisz e enda behållningen.
Aquila
2006-05-28
"miss Foster" är ju kul på svenska i alla fall =P
Niniel
2006-04-30
jag måste medge att jag gillade filmen, men utöver mysfarbrorn Ian McKellen och hans härliga röst, Rachel Weisz skönhet, samt vackra vyer över den cornwallska kusten, så har den inte direkt något som gör den sevärd.
superzelda
2005-05-06
Tro inte på handligen, den framställer filmen som värsta superbra supersnyftaren men icke.....den har brister och fel, och man kommer aldrig till det klimax då man får hulka i gråt.
Edithea
2004-10-05
Helt okej kärlekshistoria men blev förvånad över Vincents skådespeleri. Han kan visserligen sin grej trots allt. Rachel däremot kunde kanske lugna ner sig en aning.
Lidl
2004-03-15
jag skrattade, men tror inte det var meningen... ;)