Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Maniac


Just när gatorna verkade säkra, uppenbarar sig en seriemördare med förkärlek för att skalpera kvinnor. Frank är den tillbakadragne ägaren av en skyltdockebutik, men något förändras när den unga konstnären Anna kliver in och ber om hans hjälp med en utställning...


Originaltitel Maniac
Regissör Franck Khalfoun
Manus Alexandre Aja, Grégory Levasseur
Genre Kriminalare, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Elijah Wood, Nora Arnezeder, America Olivo, Liane Balaban, Morgane Slemp, Sammi Rotibi, Genevieve Alexandra, Megan Duffy, Jan Broberg, Steffinnie Phrommany, Sal Landi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 520
Filmnummer 98410

Recensioner

Skapad 2019-11-24 av Stygga-Vargen
För några månader sen såg jag William Lustigs klassiker Maniac från 1980 och den fastnade jag för direkt, det är en av de stora skräckklassikerna. Jag visste redan att det fanns en remake av d...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2023-08-30
Hade tidigare samma kväll sett Don't Go in the House från året innan original-Maniac. Detta är i princip samma story: ensam kille som hade jobbig barndom pga kass morsa kidnappar och dödar kvinnor, som någon form av hämnd på könet, eller något. Inget originellt och POV-fotot höjer inte filmen. Wood's litenhet och utseende passar för karaktären och han spelar godkänt. Helt ok skalperingar men inget en luttrad skräcklirare, som undertecknad, chockas av. Chockas då snarare av att Nya Zeeland förbjöd den: https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-23437680. Nakenheten höjer den en halv pinne över tidigare nämnda DGITH.
supermancover
2018-07-22
Lite för mycket äckliga visuella scener för min smak, men en okej film.
92axha10
2017-11-10
Inte sett originalet men tyckte den här var stämningsfull

2017-08-20
Se originalet istället.
Stygga-Vargen
2017-08-15
Måste faktiskt säga att jag blev positivt överraskad av den här filmen! Den går ju naturligtvis inte att jämföra med originalet men det här är faktiskt ändå en väldigt lyckad remake och Elijah Wood tacklar rollen väldigt bra.
oogum
2016-04-27
Det var inte igår jag såg en film med så mycket subjektiv kamera. Över förväntan var denna remake.
Gordyal
2015-11-14
Nej, detta funkade inte. Ett B-filmsmanus i A-filmsförpackning - det blev liksom vaken hackat eller malet. Men gore-effekterna är snygga. (5+/15)
Krille80
2015-05-01
Att jag gillar Elijah Wood som skådis och möjligheten att se honom i en annorlunda roll fick mig att se denna skräckfilm, en genre som inte är en favorit hos mig. Detta är en blodig och obehaglig film men samtidigt intressant då det var kul att se Wood som skalperande seriemördare. Helt enkelt inte en av hans vanliga skådespelarroller. Först efter att jag hade sett klart filmen lärde jag mig att detta är en remake av en skräckis med samma namn från 1980. 2+
Count_Duckula
2015-04-05
En remake med integritet.
CinemaStrange
2015-01-20
Alexander Aja & Grégory Levasseur är ett bra team med tanke på High tension, jag gillade hur den var filmad men den här typen av film är helt enkelt uttjatad för mig för att jag ska kunna gilla den.
Visa äldre kommentarer »