Mandy

Året är 1983 och Red Miller är ute efter hämnd på den religiösa sekt som dödade hans stora kärlek, Mandy Bloom.

Originaltitel Mandy
Regissör Panos Cosmatos
Manus Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn
Genre Action, Thriller, Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Nicolas Cage, Linus Roache, Bill Duke, Richard Brake, Ned Dennehy, Andrea Riseborough, Olwen Fouéré, Line Pillet, Hayley Saywell, Clément Baronnet, Alexis Julemont, Stephan Fraser, Ivailo Dimitrov, Kalin Kerin, Tamás Hagyuó

Bokföringsprogrammet Mineko

BarryHero
2025-01-01
Var inte riktigt beredd på vad som väntade mig här, är ju mer av en upplevelse än en film. Uppskattade verkligen introt med Starless från King Crimson, och de praktiska effekterna och humorn håller högsta nivå. Berättandet däremot är väldigt okonventionellt, och tog mig lite på sängen. Kanske skulle uppskatta den mer vid en omtitt på en större skärm och när man vet lite mer vad som väntar en. Cage passar bra i rollen, och ger definitivt en del Bruce Campbell (Evil Dead)-vibbar.
Noseman2005
2024-09-15
Den här typen av film som antingen blir en fullträff eller ett fiasko. Den här gången funkade det tyvärr inte. 3/10
darkmist82
2023-09-04
Sällan man ser Nicolas Cage i såna här filmer men under senaste åren har han medverkat i flera stycken och denna är en film som bjuder på mycket av allt, imponerande gjord, men en smula galen också. Skrämmande musik toner som passar in i en film som skulle kunnat varit gjord på 1980-talet, som filmen dessutom utspelar sig i. Mycket färger som skapar spännande atmosfär med mycket råa scener. Skaparna har gjort ett bra arbete, även om filmen i slutändan inte blir mer än bara bra. Den ger allt man förväntar men har sina brister som vissa utdragna scener och bjuder inte på mer än vad man kan förvänta sig. Underhållande dock ända fram till avgörande slutet.
Nathalena
2022-08-22
Man vet inte om man ska skratta eller gråta under dessa 121 minuter.. En djupsinnig slaktarfilm, den går upp och ner för mitt intresse. Mandy är det mest konstiga jag sett på länge. Väldigt unik och speciell, man måste se den, det blir antingen bu eller bä för dig.
Nathalena
2022-08-22
ZoIX
2021-03-13
Ett riktigt steg upp från Beyond the black rainbow. Spontant känns det som att Panos bör kanske inte skriva manus dock. Vore intressant att se han ta sig an någon annans material men behålla sin unika visuella stil och ljudläggning.
2020-11-19
Jag gillade musiken, men själva filmen? Nja, inget jag skulle se om...
vonadel
2020-09-23
Har förstått att denna har fått lite av "kult-stämpel" på sig. Eller, personligen förstår jag inte det riktigt. Tycker mest den var jobbig. Nic Cage -mannen som inte kan säga nej... 3/10
Count_Duckula
2023-04-15
2000-talets hittills bästa film. En film att dyrka.
STHRUDTS
2020-05-04
Som ett lite för långt kärleksbrev till Bruce Campbell. Nicholas Cage är smårolig.