Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Man on Fire


I Mexico City svär en före detta CIA-agent att hämnas på dem som utförde ett fruktansvärt missdåd mot den familj han var anlitad för att skydda.


Originaltitel Man on Fire
Regissör Tony Scott
Manus Brian Helgeland
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Denzel Washington, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Marc Anthony, Christopher Walken, Rachel Ticotin, Giancarlo Giannini, Mickey Rourke, Gustavo Sánchez Parra, Jesús Ochoa, Gero Camilo, Mario Zaragoza, Angelina Peláez, Norma Pablo, Heriberto Del Castillo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10607
Filmnummer 19048

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Hämnd har länge varit ett favorittema på vita duken, inte minst inom hollywoodfilmen. Hur många gånger har vi inte sett en ensam hjälte ta lagen i egna händer för att rädda världen, befria n...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av santiago
Jag har aldrig haft migrän. Dock har jag hört från andra att en arg migrän är som att stoppa ner huvudet i en fritös samtidigt som man lyssnar på dödsmetall på högsta volym. Efter att ha tit...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Shaun
Creasy (Denzel Washington) är en tyngd man, med bakgrund som CIA-agent och med många lik på sitt samvete, som han högst ångrar. Av den anledningen super han bort skallen och läser bibeln för at...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Thomas.P
Det finns få filmer som har allt, ännu mer sällsynt att filmer faktiskt engagerar på en personlig nivå. Man on fire tar upp ett mycket obehagligt tema; kidnappning och den ohållbara situation so...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Ersk
En alkoholiserad och levnadstrött före detta mordmaskin från USA (Denzel Washington) tar ett extraknäck som livvakt i Mexico. Hans uppgift är att skydda ett barn. Barnet ifråga (Dakota Fanning) ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av paycheck
Man On Fire handlar om John Creasy (Denzel Washington), en försupen gammal militär som fått i uppdrag att vara livvakt åt en rik familjs (mamma och pappa är Radha Mitchell och March Anthony) dott...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av krufo
Mexico City är en farlig stad. Faktum är att hela Latin- och Sydamerika är farligt eftersom folk kidnappas i parti och minut. Endast 30% av offrena överlever, får vi veta under förtexterna. Med ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-05-25
Det finns bra grejer i denna Taken-föregångare och Denzel är bra på att spela tragisk hårding men grundstoryn är lite för klen och tveksamt skriven och speciellt i andra halvan visar det sig. Mycket synd.
Hell-Ena
2022-07-17
Alldeles för mycket blodiga tortyrscener som förstör filmen.
ItalyErik
2022-04-18
Denzel är som alltid bra, men filmen är en soppa. Den epileptiska klippningen och ryckiga filmandet är hemskt. Tycker nog originalet är bättre i sin enkelhet, och det är knappast ett mästerverk.
mammene
2021-11-15
Det här är så nära fyran och det är till stor del Denzels förtjänst, rollen är bara hans, ingen tvekan om det. Allt är mycket bra berättat, med insyn i det förflutna, samtidigt som handlingen börjar eskalera. Det som drar ner lite är att vissa känsloband gick lite väl fort, det var inte det mest störande, utan detta eviga flimrande och ryckiga filmandet, inte bra för tittarens hjärnverksamhet. Synd för detta var annars riktigt bra, men en stark trea får den.
Andreas_
2021-03-25
Väldigt bra actiondrama av den gamle mästerlige actionregissören Tony Scott (bror till Ridley) som båda är riktigt bra regissörer, Tony Scott en mästare på actionfilmer medan Ridley har mer satsat på drama/scifi filmer så som Alien t.ex, men tyvärr gick Tony bort 2012 och hans suveräna actionfilmer har varit saknade och då får man börja se om hans suveräna filmer, som t.ex Man on fire med en Denzel Washington på topp, är väl endast i Training Day som han spelat bättre men var som bäst i filmer av Tony Scott, dom hade ett riktigt bra samarbete och det ser man som sagt här där Tony får ut det bästa av honom. Filmen då, ja den är väldigt spännande och dramatisk med välgjorda actionscener och tårdrypande drama emellanåt och karaktärer som man verkligen lär känna och den är även baserad på verkliga händelser dessutom. Första gången jag såg denna så kallade jag den ett mästerverk, nu när jag ser om den många många år senare så kan jag tyvärr inte säga mästerverk längre, för när man vet vad som ska hända och ske så blir det inte lika effektivt utfört, då har man mer tid att studera annat och där kommer mitt lilla minus, det är Tony Scotts stil på sina filmer, vet inte varför han började med det på 2000 talet men t.ex denna och Domino var som två musikvideos på MTV i färger och flashiga kamera vinklar och klipp, gillar det inte men tänkte inte på det första gången heller, det förstör tyvärr en hel del av dynamiken i filmen och man tappar nästan lite fokus, utöver det så håller filmen lika hög klass som när den kom 2004, så ser man denna för första gången vilket jag verkligen rekommenderar så är man inne för en riktigt underhållande och spännande resa och får njuta av en suverän Denzel, men även Dakota Fanning gör en mästerligt bra roll, övriga biroller av tex Christopher Walken och Mickey Rourke är bra men dom har väldigt lite att jobba med, men rekommenderar verkligen denna film, kan vara en av dom bästa actionfilmer som gjorts faktiskt och det dramatisk och actionfyllda är perfekt balanserat, betyget blir en mycket stark 4:a och 5:an är oerhört nära även vid en andra titt.
WillyV
2019-02-10
Svag fyra. Jag berördes iaf. Plus gillade Scotts val kring actionscenerna.
DYV
2018-07-13
Effektiv berättad, med bra driv och framåtrörelse. Dock framstår Denzel Washingtons karaktär som en variant av en terminator och realism/trovärdigheten måste verkligen ifrågasättas. Lite för mycket hollywood helt enkelt. Sen är det ett återkommande musikstycke som är lite väl lik "Gladiators signaturmelodi".
deswhip
2017-09-02
Såg filmen igen och känner att jag måste uppgradera mitt betyg och komplettera min kommentar nedan. Jag tycker filmen är otroligt bra! Förutom Denzel's insats som är helt outstanding, han är en ostoppbar naturkraft! Så är övriga skådespelarinsatser också mycket bra och castingen klockren. Filmen är ju i sig en brutal historia, ändå är den väldigt vackert filmad och musiken är stämningsfull, hög konstnärlig nivå! Slutet är stilfullt hopknutet. På vigilantetemat är filmen det bästa som gjorts. T.o.m. titeln är perfekt!
RustyFilm
2016-12-10
Kidnappnings thriller gjord med frodiga färger nästan övermättade, snyggt. Det bildmässiga är alltså spännande medan handlingen däremot är ganska så förutsägbar och konstlad. Filmens huvudkaraktärer är väldans överdrivna och övertydliga. En ganska så medelmåttig thriller-action .
Stygga-Vargen
2024-04-20
Bra skådespelarinsatser men själva filmen minns man inte mycket av efter ett par dagar.
Visa äldre kommentarer »