Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia är tillbaka och här får vi reda på hur Donna träffade de tre möjliga papporna som ung.

Originaltitel Mamma Mia! Here We Go Again
Alternativ titel Mamma Mia 2
Regissör Ol Parker
Manus Ol Parker
Genre Komedi, Romantik, Musikal, 2010-tal
Skådespelare Amanda Seyfried, Meryl Streep, Lily James, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Andy Garcia, Christine Baranski, Julie Walters, Cher, Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Hugh Skinner, Maria Vacratsis, Susanne Barklund, Omid Djalili, Gerard Monaco, Anna Antoniades, Panos Mouzourakis, Naoko Mori, Togo Igawa, Anastasia Hille

Bokföringsprogrammet Mineko

Olof_Gronlund
2025-01-28
Samma här som med ettan, sker liksom inga intriger eller något skådespeleri överhuvudtaget. Man pillar i mobilen och lyssnar på den underbara musiken bara. Lite mindre kända låtar då man drog de flesta stora i första filmen, men för mig som inte levde på den tiden så var det fint att höra några nya med.
Ghostface
2025-01-13
En blek uppföljare med med ett manus som kändes slarvig skrivet men det finns en grundläggande värme i karaktärerna som är svår att ogilla. Filmens värme har dock sjunkit avsevärt många grader från första filmens grekiska sommartemperaturer.
Dream
2025-01-06
Den första Mamma Mia från 2008 är ju som vissa säger. ”Vart är spyhinken?” Men jag har inte sätt dessa filmer förens nu heller, så då är det ju med nyktra ögon denna analys skrivs, men denna uppföljare är ju mycket bättre. Mindre falsksjungande tanter och mer användning av yngre och sen används det ju mer auto tune så då låter det ju bättre.
NoWireHangers
2024-06-18
Jag såg om ”Mamma Mia” för första gången på väldigt länge och såg sen denna uppföljare för första gången direkt efter. Först saknar man Meryl Streep lite grann och känner en viss skepsis åt att delar av filmen handlar om Streeps karaktär Donna som ung, men så kommer musikalnumret ”When I Kissed the Teacher” och jag är övertygad. Det är fånigt som fan men på ett bra, feel good-sätt. Lily James är bra som den unga Donna som äventyrar på sin grekiska ö (och i Paris) med sina tre snygga killar. De äldre versionerna, Brosnan, Firth och Skarsgård är tillbaka och lyckligtvis även Baranski och Walters. Och f-ing Cher gör storslagen entré och till slut får vi lite Meryl Streep också. Om man inte gillade ettan bör man såklart inte se denna uppföljare men i mitt tycke är den i princip lika bra. 3+
2024-06-08
Ursäkta, men var finns spyhinken? Den första filmen var förfärlig och den här? Var ren utsagt mer än vidrig!!!
Ful_fisk
2020-06-01
Såg den mest för att några kompisar kallat den "sämsta filmen någonsin" så förväntningarna var kanske inte uppe i taket, men jag tyckte inte den var så tokig. Storyn är ju förstås inte så mycket att hänga i julgran, mest bara att man får se flashbacks för sakerna som det talades om i första filmen varvat med en tunn nutidsintrig. Meryl Streeps frånvaro lämnar också ett stort hål, och Lily James blir mest bara provocerande glad och positiv istället. Jag menar, hur hurtig kan en människa bli? Killarna som spelar gubbarna som unga är inte mycket att hurra för heller, saknar helt charmen från veteranerna som imiteras. Men filmen har ändå samma uppsluppna och enkla attityd som gjorde att ettan fungerade, musiken är bra och platserna är vackra. Dessutom är kameraarbetet snyggt, men stiliga åkningar och snillrika övergångar. Men någon bra film är det ändå inte i slutändan, så det blir helt enkelt en simpel tvåa.
hsimpson
2019-05-25
Bättre än ettan, men inte en film man ska ha några höga förväntningar på.
Rufsa
2019-02-02
Hade låga förväntningar och väntade ett tag med att se den. Ettan är ju ganska cheesy och om man inte gillar musikaler och/eller ABBA är det ju definitivt ingenting man ska kolla på! Kan man släppa att den är lite fjantig så - ja, den gör en glad och den höll definitivt måttet jämfört med ettan - om den inte t.o.m var bättre! Från mig får den ett STORT PLUS för de 3 papporna i yngre version, som ju var betydligt trevligare att titta på som unga om man säger så! ;)
Krilledood
2019-01-24
Vad är poängen med den här filmen mer än att dra in mer pengar? Handlingen är nästan identisk med föregångaren fast mycket tråkigare berättad, och några av låtarna som var med i ettan återkommer trots att det finns hur många bra ABBA-låtar som helst de inte rört vid. Se hellre om första filmen istället som är riktigt bra!
labi
2019-01-05
Nä. Tillför inte ettan något alls. Storyn har vi ju redan fått veta i första filmen, och de unga versionerna är bleka kopior av originalen i ettan. Saknar Meryl. Och favoriterna The Piper och As Good As New.