2.5

Malignant

Madison får paralyserade mardrömmar om mord som visar sig hända precis då hon drömmer om dem. Drömmarna blir värre och värre och för varje mord kommer mördaren närmare Madison. I försök att hitta sanningen så blir Madison tvungen att gå tillbaka till sin barndom för att hitta sanningen bakom kopplingen.

Originaltitel Malignant
Alternativ titel James Wan's Malignant
Regissör James Wan
Manus James Wan, Ingrid Bisu, Akela Cooper
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Skräck, 2020-talet
Skådespelare Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young, Michole Briana White, Jacqueline McKenzie, Jon Lee Brody, Paula Marshall, Jake Abel, Patrick Cox, Rachel Winfree

TompiÄrGullig
2023-01-31
Hade den inte varit så underhållande dum så hade den fått lägre betyg.
Merwinna
2022-08-27
Det här var bara pinsamt dumt. De tekniska effekterna var bra - mycket bra till och med - men det räcker ju inte. De borde ha sparat budgeten tills de hade en bättre story.
Nathalena
2022-07-25
Hur bra som helst!
fridenpaden
2022-04-23
Tråkigt att det tog 90 minuter innan det började hända något vettigt. Men slutet var bra. Det sämsta av allt är väl att jag har haft den här idén till en barnbok under några år men inte gjort något av den. Nu får jag lägga idén i skräpkorgen.
2022-03-27
Nästan lika mycket action som skräck. Rätt otroligt ihopsatt story, men det funkar trots allt i slutändan.
StureStenhög
2022-01-26
Ett riktigt spektakel det här, och det var kul att bara få dras med i det. Man får ändå ha respekt för att man går all in på en sådan här dumkreativ idé fast man antagligen var medvetna om risken att man skulle råka skapa en riktig kalkonklassiker. Något väl vissa tycker att de har gjort också. I vissa delar får det även medges att det blir kalkonaktigt, särskilt framåt slutet. Jag kan dessutom tycka att en del saker borde ha förklarats lite mer, det känns som att de tänker att om man bara har en tillräckligt galen grundidé, så kan man slänga in andra galna idéer också utan att riktigt behöva motivera dem. Men det är ändå lite härligt att det får vara korkat, ambitiöst och välregisserat på samma gång. Jag kan dock lätt se att det här hade kunnat tippa över på ett sätt som hade fått mig att hata den, och varför man ibland tycker att något är irriterande och andra gånger bara uppskattar underhållningen är inte alltid helt lätt att sätta fingret på
ZoIX
2021-12-08
Det här är ändå kul hur dumt det än är. Händer rätt mycket under dessa 111 minuter. Klart godkänt.
ekneB
2021-12-05
Tyvärr så visste jag twisten vilket var både ett plus och minus. Plus: Man kan uppskatta känslan för detalj i alla scener som att handen är felvänd osv. Minus: Slutet är inte alls lika spännande som det borde varit. Om du ska se den, gå in utan att veta någonting! Pga att jag visste twisten så påverkar det slutbetyget, 3a.
Spook
2021-11-20
extremt förutsägbar. hade hela storyn klar efter 10 min..
niebaotan
2021-10-21
Väldigt underhållande på sina ställen men samtidigt urbota dumt - något jag kan förlåta om det är gjort med finess. Det är det sällan här. Att det skulle vara en slags hyllning eller pastisch på gamla italienska skräckfilmer skrivs det ofta om. Har sett många sådana och kan inte se sambandet överhuvudtaget. Vem hittade på det? Ändå ett kul tidsfördriv och med lite finslipning och smartare manus hade det kunnat bli bra på riktigt. 2+