Maleficent

Den vackra och renhjärtade fen Maleficent får en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten.

Originaltitel Maleficent
Regissör Robert Stromberg
Manus Linda Woolverton
Genre Familjefilm, Action, Romantik, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Staunton, Juno Temple, Sam Riley, Brenton Thwaites, Kenneth Cranham, Sarah Flind, Hannah New, Isobelle Molloy, Michael Higgins (II), Vivienne Jolie-Pitt, Janet McTeer (röst)

darkmist82
2022-10-28
För första gången får vi en film där skurken från en känd Disneyfilm är i fokus. Här får vi veta varför Maleficent blev den hon blev, men det leder också till en helt ny historia som gör denna film till en helt egen. Även om den har elementen från den tecknade filmen så är det ingen ren kopia utan en helt egen film. Därför ska man inte direkt jämföra filmerna med varandra. Skådespelarna är mycket bra i sina roller, handlingen är mycket bra och musiken är pampig och vacker. Filmen byggs upp väl och den är både spännande, kärleksfull och sorglig. De mörka tonerna passar bra in i händelseförloppet som symboliserar vad ondska innebär och det vackra i det goda. En bra film som inte försöker vara bättre än den tecknade filmen utan en helt annan tolkning av berättelsen, vilket jag uppskattar.
Nimarion
2021-07-01
En härligt mörk och fantastisk tolkning och story av Disneys bästa fiende. Angelina Jolie är som gjord för rollen och är fantastisk. Storyn har dock ett fåtal brister, vilka vägs upp av att storyn och dess värld presenteras med härliga effekter och berättas samt utvecklas på ett mycket bra och fint vis.
myslas
2019-11-17
Snålt av mig att bara ge filmen en trea första gången jag såg den. Det här är utan tvivel en mycket bra film med en lysande Jolie i huvudrollen. Inte kunde man tro att Disney skulle kunna göra något så mörkt nu.
HerrNenne
2019-10-14
Det är nog tur att filmen inte bestämmer sig för att köra de vanliga två timmarna, det här blir perfekt. En bra, koncis film med en riktigt bra Jolie. Blir lite styltigt upplagt i början och slutet, men snälla nån: scenerna i mitten där Jolie ur skuggorna vakar över Aurora och hur det påverkar henne är FANTASTISKA.
Hannzo
2019-01-06
Svinbra
Norpan0
2018-12-22
Svag tvåa. Gillar att historien berättas ur en annan synvilken, men så tillgjord, plastig och trist.
DrJW
2018-03-08
Efter att ha sett Nostalgia Critic's recension på den här så blev man påmind om hur kass den här skiten var! Maleficent's origin story gör den originella sagan ologiskt och full av plotholes, och resten av filmens version av den sagan är så obegripligt! Och de finns en scen där dem stjäler en scen från Frozen, gissa vilken... Vems jävla idé på Disney var de att göra live action remakes av deras klassiska tecknade filmer?! De är en sån jävla poänglös idé, och dem poänglösa idéerna har uppenbarligen tjänat in pengar! Naturligt-jävla-vis, tjänat in av samma jävla idioter som såg Bayformers (Michael Bay's Transformers) på bio! Och varför göra de goda feerna till små riktigt fula cgi styggelser istället för att använda aktriserna som spelar dem?! Varför inte ge dem cgi fe-vingar istället?! Den originella tecknade Törnrosa är så mycket bättre, se den filmen istället!
2018-02-27
Men snälla 4:a i betyg löjligt!!!
wyrm
2017-09-23
Känner mig väldigt kluven. Filmen hade varit fantastisk om den kört sitt eget race och försökt göra en cool fantasy. Men storyn förlorar stort på att försöka vara en Törnrosa-berättelse. Den är alldeles för långt ifrån den vanliga Törnrosa för att vara en bra Törnrosa (om det låter logiskt), men knölar in alldeles för mycket Törnrosa för att vara bra på egen hand. De goda feerna tillför inget till storyn och vissa moment känns forcerade eller onödiga. Blev dock glatt förtjust Angelinas prestation och jag gillade alla specialeffekter som inte involverade människoansikten (för uncanny valley för min smak). Slutade också mycket lyckligare än jag trodde att den skulle göra.
92axha10
2017-02-11
Nja, kanske inte riktigt min genre. Önskar den hade varit mer lekfull och färgglad. Några bra idéer som jag tycker inte utforskades tillräckligt.